Agricultură până la sânge

Agricultură până la sânge
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Conflict ca pe vremea lui Horea, Cloşca şi Crişan  * Un bărbat de 50 de ani este în stare extrem de gravă, la spital * Poliţia investighează cazul *

Se pare că românul este încă frate de cruce cu furca, pe care n-a uitat cum s-o folosescă, de pe vremea când o înfigea cu sete în grofi şi ciocoi. Dacă judecăm aşa, tradiţia violentă moştenită din neam în neam e de vină pentru că un bărbat de 50 de ani dn Piscu era să ajungă pe lumea cealaltă, ieri, după ce, se pare, a fost lovit în cap de un consătean cu atât de utila unealtă agricolă.

Imediat după incident, bărbatul a fost adus la spital, iar medicii au făcut tot ce au putut pentru a-l salva. Din păcate, prima intervenţie chirurgicală nu a fost suficientă.  Dimineaţă,bărbatul a fost operat din nou.

Se pare, însă, că şi agresorul s-ar fi ales cu un braţ rupt în conflict. Din păcate, famila bărbatului cu capul spart, venită la spital pentru a fi alături de el,nu au dorit cu nici un chip să dezvăluie presei misterul luptei care le-a băgat ruda în spital.

Detalii suplimentare despre starea bărbatului ne-a oferit purtătorul de cuvânt al Spitalului Clinic de Urgenţă Galaţi, dr. Nicolae Bacalbaşa.

„Din păcate, în România nu numai terenul agricol e în paragină, dar şi uneltele agricole devin instrumente de agresiune şi de manifestare a golăniei. A fost internat un bărbat de 50 de ani în stare extrem de gravă care a fost lovit cu o furcă în cap”.

„Lovitura a fost extrem de violentă. Osul boltei craniene s-a fracturat multiplu. E vorba despre o fractură cominutivă, cum se spune în limbajul de specialitate.  S-a şi înfundat apăsând asupra creierului, s-a produs un cheag de sânge – hematom extradural. Dar pe lângă aceste nefericiri care aveau o soluţie chirurgicală, s-au produs numeroase contuzii hemoragice, a fost operat în timpul nopţii”.

„Se reoperează în momentul de faţă, din cauză că aceste contuzii hemoragice sângerează – lucru deosebit de grav -  iar viaţa lui se află în pericol, dacă asta nu e încă o formulă optimistă în ceea ce-l priveşte. Uite cum din gestul necugetat al unui purtător de furcă poţi părăsi această lume”, a declarat dr. Bacalbaşa. 

Se pare că bărbatul mai fusese adus, de curând, la Urgenţe, în stare destul de gravă. „Serviciul nostru a mai intervenit, în urmă cu două săptămâni, pentru a-l transporta pe bărbat la spital. Am fost din nou solicitaţi miercuri,  pentru a-l aduce tot pe el la Unitatea de Primiri Urgenţe” a declarat directorul Serviciului Judeţean de Ambulanţă Galaţi, dr. Mihai Polinschi. 

Oamenii legii au deschis o anchetă pentru a stabili cum a ajuns bărbatul în stare gravă. „În cauză se efectuează cercetări. Un fiu al victimei a declarat că tatăl sau s-a certat, acum circa doi ani, cu un alt individ”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Galaţi, Cristina Tatulici.

Să fi fost ranchiuna chiar atât de neagră?

Citit 669 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.