Paranormalul Paraschiv! A cerut scăderea salariului cu 30 la sută

Paranormalul Paraschiv! A cerut scăderea salariului cu 30 la sută
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Mai ţineţi minte celebra replică din „Moromeţii” lui Marin Preda, „Paraschive, bolnavule de avere, smintitule!”? Ei bine, am descoperit un altfel de Paraschiv - fotbalistul de la Oţelul care, după ce şi-a analizat forma sportivă din ultimul an, a solicitat să i se taie zdravăn din leafă * „Am câştigat un superfotbalist!”, îl laudă entuziasmat Marius Stan *

Ne era dor de acel Para…

Nu s-a mai scris la superlativ despre Gabriel Paraschiv din toamna anului 2008, atunci când golurile sale - şapte la număr - îi aduceau în premieră convocarea la naţionala de seniori a României.

Cu noul antrenor al Oţelului, Dorinel Munteanu, nu are o relaţie grozavă, de aceea nici nu mai poartă banderola de căpitan, iar prestaţiile sale din ultimul an au fost tot mai şterse, din pion de bază Para transformându-se în rezervă de lux.

Nu puţine au fost momentele în care s-a speculat că mijlocaşul de 32 de ani al roş-alb-albaştrilor este gata să-şi rupă înţelegerea cu clubul dunărean pentru a-şi încerca şansa în altă parte. Nimic mai fals!

„Să ne adaptăm crizei!”

Nici conducerea „oţelară” nu era satisfăcută de Paraschiv din sezonul 2009-2010 (n.r. – a bifat doar 1959 de minute din totalul de 3060 al celor 34 de etape dintr-un sezon regulat, cu cinci goluri marcate), iar o întrevedere pentru rediscutarea salariului era iminentă.

„Trebuie să discutăm cu toţi cei care au jucat mai puţin şi sub standarde. Suntem în criză şi trebuie să ne adaptăm”, afirma directorul general Marius Stan fără să nominalizeze, însă veteranul Para era primul pe listă!

Renegocierea a avut loc chiar în cantonamentul din Poiana Braşov, dar termenul este prea pompos întrucât atitudinea căpitanului de până acum câteva luni l-a lăsat mască pe conducătorul gălăţean!

„Sunt lucruri mai importante decât banii”

„Când dădeam goluri pe bandă rulantă, mi-aţi mărit salariul şi vă mulţumesc! Acum, când am jucat slab, nu mai merit această leafă, aşa că vă rog să-mi daţi cu 30 la sută mai puţin”, i s-a adresat fotbalistul adus la Oţelul în 2006, moment în care Stan a exclamat: „Am câştigat un superfotbalist, un caracter cum rar se poate întâlni!”

Cu toate că veniturile jucătorilor sunt confidenţiale, se pare că ar fi vorba de o reducere de 2.000 de euro, bani care pe timpul recesiunii economice contează enorm.

Paranormalul sportiv, prin remuneraţia căruia va trece ghilotina mai mult decât la bugetari, a ţinut să ne convingă că n-are probleme cu capul:

„În viaţă există lucruri mai importante decât banii, şi am şi eu familie, rate, cheltuieli… E hotărârea mea şi vreau să fiu sănătos, e cel mai important lucru!” Jos pălăria, Paraschive!

Comentariu foto: Gabriel Paraschiv, un fotbalist normal la cap, dar capabil de gesturi ieşite din comun

Citit 2993 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.