Concluziile unui sezon modest

Concluziile unui sezon modest
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Mihaela Crăcană Blaga (de la Tomis Constanţa) şi Alina Branişte Horjea (HCM Buzău) sunt primele noutăţi pentru sezonul viitor *

Obişnuită cu locurile din prima parte a clasamentelor, handbalistele de la Oţelul au marcat un regres în ultimele campionate.

În ultima ediţie, de pildă, au avut fixat drept obiectiv participarea într-o competiţie europeană. Până la urmă, însă, Oţelul a ocupat locul al IX-lea: 26 de meciuri, 10 victorii, un egal şi 15 înfrângeri; 686 de goluri marcate şi 717 primite, din această ecuaţie rezultând 21 de puncte.

Am încercat să descifrăm evoluţiile sezonului recent încheiat cu sprijinul prof. Constantin Dinu Cojocaru, director tehnic la H.C. Oţelul.

„Competiţia a debutat bine pentru fetele noastre, după primele etape ocupând locuri în prima parte a clasamentului (V – VI). Dar, din păcate, au apărut problemele... Pe lângă indisponibilitatea Ralucăi Dobca s-a adăugat şi cea a portarului titular – Ramona Bocăneală. În aceste condiţii poarta a fost asigurată prin serviciile a două junioare – Andreea Polocoşer şi Loredana Nica.”

„Evident că lucrurile nu au mers aşa cum ne-am dorit. Echipa a pierdut trei meciuri, consecutive, pe teren propriu (cu Cluj, Rapid şi Buzău) şi astfel a ajuns în a doua parte a clasamentului. La începutul sezonului la cârma echipei a fost Gabriela Artene, apoi, pentru două-trei etape, am condus-o eu, pentru ca în ultimele şapte-opt etape să se apeleze la serviciile antrenorului Liviu Paraschiv. Locul final a fost IX – departe de îndeplinirea obiectivului.”

„S-a încercat aducerea unor jucătoare de valoare, dar nici acest experiment nu ne-a reuşit. Unele nu au corespuns cerinţelor noastre, iar Timea Tătar – împrumutată de la Baia Mare – a fost chemată la clubul său. Până la urmă se poate spune că sezonul 2009-2010 a fost unul ratat. Singurul câştig este, după părerea mea, câştigarea unor jucătoare tinere, care au crescut alături de fetele experimentate din echipă. Mă refer la Carmen Gheorghe, Maricica Trandafir, Delia Mărginean şi Nicoleta Tudor, ultima, în special, marcând un evident salt calitativ”, a conchis prof. Cojocaru.

Deocamdată fetele se află în vacanţă, urmând ca reunirea lotului să aibă loc pe 28 iunie. Despre lotul pentru viitoarei ediţie nu se pot spune foarte multe lucruri. Două dintre fetele plecate de la Oţelul – Mihaela Crăcană Blaga şi Alina Branişte – şi-au manifestat dorinţa de a reveni. În rest, lucrurile se vor rezolva în timp.

Citit 720 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.