Scandal în sportul gălăţean

Scandal în sportul gălăţean
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Declaraţiile conducătoarei de la Direcţia pentru Sport Galaţi, Fiţa Lovin, în opinia căreia fotbalului i se face prea multă reclamă, a stârnit reacţii dure din partea oamenilor din fotbalul local * „N-a făcut nimic, trebuia să-şi dea de mult demisia”, i-a replicat Marius Stan, iar Auraş Braşoveanu (foto 1) este de părere că Fiţa Lovin ar trebui să atragă bani pentru sport, nu să ceară de la bugetul public *

Ieşirea de la naftalină a conducătoarei Direcţiei Judeţene pentru Sport Galaţi a scandalizat o bună parte din lumea sportului local. Reprezentanţii fotbalului s-au simţit lezaţi de afirmaţiile Fiţei Lovin conform cărora sportul-rege nu merită o atenţie sporită din partea comunităţii.

„Nu-mi place acest sport, nu merg la meciuri, îl detest din vremea în care eram atletă”, a declarat directoarea DJS într-o emisiune televizată, cu toate că o asemenea atitudine nu cadrează cu funcţia de şef peste sporturile din judeţ.

„Karate, patinaj şi atletism, nu fotbal”, a sintetizat fosta atletă, prezentă în fruntea instituţiei încă din 1995. Schimbând uşor macazul, pentru a salva aparenţele, longeviva conducătoare a afirmat că va sta totuşi la dispoziţia cluburilor pentru o mână de ajutor.

„E vinovată de paragina bazelor”

Acuzat că prin prezenţa sa în Consiliul Local ar putea atrage o importantă finanţare către fotbal, directorul general al Oţelului, Marius Stan, a luat foc:

„Cine este această doamnă de-şi permite să facă asemenea acuze? Este săptămâna femeilor, că i-aş spune acea vorbă despre cel care moare de grija altuia!

În loc să recunoască faptul că este la fel de vinovată, ca şi domnul primar, de paragina care a cuprins bazele sportive din Galaţi, iese şi dă sfaturi, crezând că cineva crede ce spune domnia sa.

N-a făcut nimic în acest oraş, a stat ascunsă atâţia ani şi a primit bani de la buget, în loc să-şi fi dat demisia! O sfătuiesc să-şi vadă de treaba dumneaei!”

„În hotelul Direcţiei cazează moldoveni!”

Ilie Hagioglu, directorul Centrului de copii şi juniori de la Oţelul şi fost conducător la FCM Dunărea, susţine că a avut multe „meciuri” în trecut cu Fiţa Lovin.

„Spune că vrea să ajute sportul? Să nu uite că atunci când a fost instalată la şefia DJS a pus lacătele pe bazele sportive, condiţionând cluburile să plătească pentru a le folosi.

Nu mai spun că atunci când am vrut să cazez echipa FCM Dunărea la hotelul DJS, mi-a spus că nu poate practica tarife pentru sportivi, că gruparea pe care o conduceam ţinea de Federaţia de Fotbal şi nu de Ministerul Sportului. Acum, dacă mergeţi la acest hotel, găsiţi numai moldoveni de peste Prut.

Să-i fie ruşine! Nu merită bani de la buget, însă primeşte şi de la Minister, şi de la Primărie”, a atacat-o Hagioglu.

„N-a atras nici un fond”

Şi Auraş Braşoveanu, preşedintele actual al clubului FCM Dunărea, s-a arătat consternat de poziţia directoarei Lovin vizavi de sportul cu mingea rotundă. Şefa Direcţiei pentru Sport a luat la ochi clubul sportiv de Liga a II-a pentru sumele încasate de la Primărie pe 2008 (n.r. – 350.000 lei).

„Doamna directoare ar trebui să atragă bani spre sport, nu să ceară de la buget, că nu are sportivi angajaţi la Direcţie! N-a atras niciun fond, n-a făcut nimic pentru sport şi este subvenţionată de două ori din bani publici.

Pentru dânsa numai atletismul este sport? Noi, pe lângă banii de la buget, am atras şi oameni de afaceri şi facem şi educaţie pentru copii şi juniori”, a reacţionat Braşoveanu, care acuză, ca şi Ilie Hagioglu, că spaţiile de cazare aflate în patrimoniul DJS sunt folosite mai degrabă pentru diverşi muncitori, şi nicidecum pentru sportivi.

Foto: Ilie Stan

Citit 1748 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.