Oţelul, prinţ sau cerşetor?

Oţelul, prinţ sau cerşetor?
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Formaţia lui Marius Stan şi Petre Grigoraş este mai aproape de titlul de campioană, decât de retrogradare, dar situaţia financiară a clubului gălăţean retează din faşă orice vis de preamărire * „Ne gândim cum să mai adunăm nişte puncte pentru a fi liniştiţi şi cum să ne plătim jucătorii, nu la cupele europene”, a comentat şeful grupării de Liga I *

La un punct de Steaua în clasamentul la zi al Ligii I. Aici se află echipa de fotbal Oţelul, una care pare să facă fotbal mai mult din plăcere, iar asta se vede din plin în prestaţiile trupei lui Petre Grigoraş. Importantă rămâne şi remarca din iarnă a selecţionerului Victor Piţurcă, şi anume că „Oţelul joacă cel mai frumos fotbal din campionat”.

Nu-i puţin lucru, iar cele şase puncte adunate în startul returului nu numai că îndepărtează gruparea roş-alb-albastră de locurile mucegăite ale ierarhiei, ba chiar o apropie de tărâmul pe care se bat „mogulii” eşalonului superior.

Cu 29 de puncte acumulate în 19 etape, gruparea gălăţeană se află la numai zece puncte de locul întâi, unde tronează Dinamo Bucureşti. Europa League, noua denumire a Cupei UEFA, este acum şi mai aproape – la o singură lungime!

Batem şi Buzăul?

În funcţie de rezultatele etapei următoare, roş-alb-albaştrii pregătiţi de Grigoraş ar putea urca sâmbătă pe locul al şaselea, poziţie de cupă europeană.

Oţelul va juca pe teren propriu cu Gloria Buzău, formaţie care a acumulat numai trei puncte, un record negativ greu de întâlnit chiar şi în campionatele subdezvoltate din lume. „Nu-mi garantează nimeni dinainte că avem cele trei puncte din partida cu Buzăul. Pentru a câştiga, trebuie să avem aceeaşi atitudine din primele două meciuri oficiale ale lui 2009”, şi-a explicat precauţia tehnicianul grupării roş-alb-albastre.

Pentru a urca pe 6, Oţelul ar avea nevoie, printre altele, de un semieşec din partea Stelei, o echipă care, ce-i drept, nu mai sperie pe nimeni.  

„Nu ne facem planuri”

Marius Stan, directorul general al clubului dunărean, susţine că nu se gândeşte la Europa League sau mai sus de atât, aşa cum glumea la finele jocului cu CS Otopeni.

„Mai avem nevoie de câteva puncte pentru a scăpa definitiv de grijile retrogradării, apoi vom vedea ce va ieşi. Nu trebuie să ne facem planuri, trebuie să rămânem concentraţi”, declară oficialul gălăţean, el gândindu-se şi la situaţia neclară de la nivelul bugetului de venituri şi cheltuieli.

„Avem destule probleme, jucătorii trebuie plătiţi pentru rezultatele pe care le obţin, aşa că avem alte griji momentan şi nu neapărat pe ce loc ne vom situa la finalul sezonului”, adaugă şeful „oţelarilor”.

Explicaţie foto: Laurenţiu Iorga a marcat, cu capul, unul dintre cele patru goluri înscrise de Oţelul în această primăvară

Citit 1672 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.