Oţelul Galaţi: 2-1 cu Unirea Slobozia (Liga a III-a)

Oţelul Galaţi: 2-1 cu Unirea Slobozia (Liga a III-a)
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* După episodul Gloria Buzău, trupa lui Grigoraş s-a dezmorţit ieri pe gazonul unei echipe de eşalon inferior, Unirea Slobozia * Golul victoriei gălăţene a fost marcat de nigerianul Ibeh în minutul 90 *

Prinşi ca într-o colivie, cam aşa se simt jucătorii Oţelului în ultimele zile, tocmai de aceea a apărut în programul lor un meci amical miercuri după-amiază în judeţul Ialomiţa.

Stabilit cu numai o seară înainte, jocul disputat cu echipa de „C” Unirea 2004 Slobozia a constituit până la urmă o bună ocazie de descătuşare, roş-alb-albaştrii fiind alergaţi la maxim de tânăra grupare din Câmpia Bărăganului.

Pe un teren care, uimitor, a făcut faţă ploilor din ultimele zile – spaţiul de joc a înghiţit tone de nisip pentru ca riscul apariţiei bălţilor să fie minor! – şi în prezenţa a peste o mie de curioşi, elevii lui Petre Grigoraş s-au impus la limită, golul victoriei picând chiar în ultimele secunde ale întâlnirii. 

Viglianti, gol, penalti ratat şi ofsaid închipuit

Gabriel Viglianti a fost piesa principală a partidei de la Slobozia, argentinianul întruchipând fidel sintagma „tu centrezi, tu dai cu capul”.

Bine, sud-americanul a şi ratat corespunzător. Mai întâi, pletosul cu numărul 37 pe spate a executat perfect o lovitură liberă de la marginea careului (minutul 24), apoi a irosit un penalti scos de căpitanul Gabriel Paraschiv. A nimerit cadrul porţii, dar n-a putut să-l bată pe goalkeeperul advers (55’).

Ulterior a încercat să se revanşeze, şi a punctat din nou, cu capul, însă reuşita i-a fost anulată aiurea de un tuşier somnoros (72’). Viglianti trimisese în plasă o minge trimisă din lovitură liberă de Silviu Ilie, şi n-avea cum să se afle în poziţie de ofsaid - aşa cum a susţinut posesorul de steag de pe margine.

Ibeh, omul decisiv

Gazdele, foarte iuţi (au prins curaj după ce Oţelul pierduse în campionat tocmai cu Gloria Buzău!), au egalat la un moment dat după un corner (30’) şi le-au dat speranţe suporterilor, dar au ratat şansa uriaşei surprize la care visau.

Defensiva gălăţeană n-a mai fost la fel de vulnerabilă ca sâmbătă, iar în minutul 90 s-a născut şi faza de 1-2. Marian Cârjă a centrat de pe dreapta, iar nigerianul John Ibeh a pus capul pentru un gol de care şi el avea nevoie pentru a se impune în formaţia dunăreană.

Roş-alb-albaştrii s-au trezit, cam greu – e adevărat - însă s-au deblocat psihologic înaintea disputei foarte dificile de la Rapid, de sâmbătă seară.

Oţelul a evoluat în următoarea formulă: Kolev (75’ Gribauskas) – Sârghi, Costin, Jelev (80’ Cârjă), Râpă (46’ Ilie) – Giurgiu (46’ Ibeh), Viglianti (80’ Tismănaru), Bourceanu – Iorga (46’ Vitaici), Pena (60’ Elek), Paraschiv (80’ Gârleanu).

Explicaţie foto: „Oţelarii” au câştigat miercuri exact cu scorul care i-a răpus sâmbătă în campionat: 2-1

Citit 1137 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.