Unde joacă Oţelul din vară?

Unde joacă Oţelul din vară?
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Dacă Federaţia Română de Fotbal nu va păsui clubul gălăţean pentru ridicarea instalaţiei de nocturnă, elevii lui Petre Grigoraş vor fi nevoiţi să se simtă ca acasă în alt oraş * Aşadar, Oţelul ar putea juca rolul veneticului, precum CS Otopeni, care anul acesta îşi apără şansele pe o bază sportivă din Ploieşti *

Instalaţia de nocturnă a Stadionului „Oţelul” devine o problemă tot mai apăsătoare pentru clubul gălăţean de Liga I de vreme ce nici măcar salariile jucătorilor n-au fost încă achitate (n.r. – aproape că s-au adunat trei lefuri!). Promisă de vreo trei ori, şi amânată la fel de mult, invenţia care face ca fotbalul să se desfăşoare în aer liber şi pe timp de noapte trebuie neapărat pusă în aplicare şi la malul Dunării.

Cum stadionul municipal – şi anume „Dunărea” – pe care Primăria se tot angajează că-l va dota la standarde europene este departe de normele impuse de Liga Profesionistă de Fotbal, tot arena din Ţiglina III se pretează unui „upgrade” care să alinieze Galaţiul la standarde minimale la care au acces (altele sunt în curs de „emancipare”), printre altele, „halte” precum Urziceni, Fieni sau Panciu!

Care sunt motivele amânărilor?

Operaţiunea de montare a „farurilor” costă aproximativ un milion de euro, sumă care nu-i dă afară din casă pe oficialii grupării Oţelul. Dar nu asta-i singura problemă.

Eternele clinciuri ale „oţelarilor” cu Primăria – ia avizul, dă-mi avizul de construcţie! – şi teama proprietarilor de apartamente din jurul stadionului că stâlpii nocturnei ar slăbi structura de rezistenţă a blocurilor, aspect monitorizat de municipalitate, au concurat la neonorarea unei făgăduinţe la care microbistul de rând ţine foarte mult.

Să vii în 2009 la un meci de fotbal pe o temperatură de 40 de grade Celsius la umbră ţine de sporturile extreme, deci de o anumită doză de inconştienţă. 

Ar putea fi ales un oraş fără echipă în „A”

Conform manualului de licenţiere pentru Liga I, niciun club de prim eşalon nu mai poate juca, din vara acestui an, pe o arenă fără reflectoare. Totuşi, acesta nu constituie criteriu de retrogradare, existând varianta mutării pe un alt stadion, deci într-un oraş străin.

„Sperăm să obţinem o derogare de la federaţie pentru a avea timp să efectuăm lucrările de montare a nocturnei”, spune directorul general al Oţelului, Marius Stan.

Un refuz al FRF, foarte probabil dacă ţinem cont de „meciurile” din trecut ale lui Mircea Sandu cu clubul roş-alb-albastru, ar muta echipa antrenată de Petre Grigoraş în altă parte. Constanţa ar fi o soluţie, poate şi Vasluiul, însă mai degrabă s-ar putea juca la Buzău sau Bacău, localităţi care în sezonul următor nu vor avea echipă în prima ligă.

În schimb, ambele oraşe „şi-au tras” stadion iluminat. Galaţiul când va avea aşa ceva?

Explicaţie foto: Oţelul a jucat de curând cu CS Otopeni într-un meci oficial de Liga I. Partida s-a desfăşurat pe arena „Astra” din Ploieşti, dotată corespunzător, deoarece formaţia de la periferia Capitalei suferă aidoma echipei gălăţene

Foto: Prosport

Citit 1675 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.