Bute-mania, ce nebunie!

Bute-mania, ce nebunie!
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Nu s-a odihnit deloc în această vacanţă, ba chiar a „mâncat” destui kilometri pentru a le face tuturor pe plac * Lucian Bute şi-a încheiat ieri, 31 martie, turul de forţă la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Galaţi, acolo unde s-a fotografiat printre tulumbe * Mâine, pugilistul va pleca înapoi, în Canada * Mai greu decât în ring *

Sportivului ajuns campion peste Atlantic nu-i mai trebuie antrenamente pentru următorul meci din carieră. Zilnic este purtat în diferite colţuri ale ţării, fiece instituţie, club sportiv sau federaţie încercând să-i atingă muşchii pugilistului care face instrucţie în ring cu adversarii.

Şi la precedentele reveniri în ţară era chemat la diferite acţiuni, însă niciodată n-a fost solicitat ca în ultimele săptămâni, Lucian Bute trecând printr-un maraton de neimaginat. Revenit în România după ce l-a „paradit” pe columbianul Fulgencio Zuniga, pecheanul a făcut turul televiziunilor, a mers pe la Federaţia Română de Box, apoi a ajuns în Galaţi unde a fost de trei ori în prim-plan: la Consiliul Judeţului, la Poliţia Judeţeană, apoi la apartamentul pe care i l-a făcut cadou Primăria.

A zâmbit, a „încasat” mii de pupături şi a dat tone de autografe!

„Salvat” de generalul Zaharia

Zilele trecute a fost invitat şi la Buşteni, de Emanoil Savin, edilul-şef de origine gălăţeană, care l-a şi împroprietărit cu un teren. Acolo a dat mâna cu preşedintele Traian Băsescu pe care l-a întâmpinat într-un costum popular, apoi a mers la Constanţa pentru a urmări meciul de fotbal dintre România şi Serbia.

Şi nebunia, Bute-mania, nu s-a terminat aici! Ieri, pugilistul s-a fotografiat şi cu pompierii gălăţeni, dar şi cu echipajele SMURD care l-au aşteptat la sediul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă din strada Mihai Bravu.

Aici, Lucian a fost desemnat „cel mai tare prieten al pompierilor din Galaţi” şi a zăbovit mai bine de jumătate de oră pentru a se poza cu militarii, dar şi pentru a-i mulţumi cu câte un autograf. Dacă nu l-ar fi smuls generalul Viorel Zaharia din mijlocul „tulumbaşilor”, stângaciul de la Interbox ar fi fost „sfâşiat” de entuziasmul mulţimii.  

„Bute bate de stinge”

„Luciane, să-i stingi în bătaie pe adversari!”, i-au urat la final pompierii, nu înainte de a-l premia pe titratul oaspete. Întâmpinat cu pâine, sare şi piper – ultimul ingredient n-a fost atins de românul devenit celebru în Canada! – pe acorduri de „We are the champions”, tânărul din Pechea chiar a fost atins de emoţii în momentul în care gazdele i-au cântat „La mulţi ani”.

El a primit o plachetă de onoare, o maşină de epocă în miniatură, evident utilată cu scară de incendiu, dar şi o caricatură intitulată „Bute bate de stinge”, semnată de cunoscutul caricaturist Viorel Baciu, desen în care campionul stă în gardă cu o cască de pompieri pe cap.

Deţinătorul centurii cu diamante va pleca joi la Montreal pentru a-şi relua pregătirile, însă cu siguranţă îi va folosi „condiţia fizică” la care l-au supus compatrioţii săi…

În fotografie - Lucian Bute, înconjurat de pompieri, cadouri şi autografe

Citit 1263 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.