Consiliul Local Galaţi stabileşte, astăzi, banii pentru performanţă

Consiliul Local Galaţi stabileşte, astăzi, banii pentru performanţă
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Echipele de fotbal şi handbal care poartă numele Oţelul, dar şi campioana naţională la volei feminin CSU Metal aşteaptă cu maxim interes stabilirea unui buget decent sportului gălăţean * Şedinţa legislativului local în care va fi votat bugetul general de venituri şi cheltuieli va începe la ora 17.00 * Oţelul ia două milioane! *

Surse din cadrul Comisiei de Sport a Consiliului Local ne-au declarat că Clubul de Fotbal Oţelul va primi de la buget două milioane de lei.

De asemenea, CSU Metal ar urma să încaseze 500 de mii de lei pe anul 2009, sumă de care se va bucura şi FCM Dunărea, formaţie care activează în Liga a II-a de fotbal.

Şi echipa de handbal Oţelul va primi mai mulţi bani decât in 2008, respectiv 400 de mii lei.

Conform aceloraşi surse, celelalte asociaţii sportive gălăţene se vor alege cu exact sumele primite în anul 2008. 

Anul trecut - 1.400.000 lei

Lista banilor alocaţi de municipalitate sportului gălăţean pe 2009, vreo 14 miliarde de lei vechi pentru 14-15 cluburi şi asociaţii, a fost o glumă proastă. Mulţi au considerat-o cel puţin scandaloasă, mai ales reprezentanţii cluburilor care n-au beneficiat de niciun leu, aici fiind incluse, în principal, FC Oţelul şi CSU Metal, echipe-fanion ale oraşului.

Luna trecută, primarul Dumitru Nicolae a revenit în faţa presei cu o veste şi mai greu de digerat, şi anume că anul acesta va direcţiona către activitatea sportivă numai 12 miliarde de lei vechi.

„Mai bine nu-i mai dă”, „este o sumă derizorie” sau „nu ajută pe nimeni un asemenea cuantum”, au fost reacţiile-fulger ale oamenilor care conduc cluburi gălăţene.

S-a pus ţara la cale în Comisia pentru sport

Astăzi este ziua decisivă cu privire la sumele care vor fi repartizate disciplinelor în ale căror campionate naţionale este reprezentat Galaţiul. La ora 17.00, Consiliul Local se va întruni într-o şedinţă ordinară, pe ordinea de zi, la punctul 14, figurând „Proiectul de hotărâre privind aprobarea bugetului general de venituri şi cheltuieli al municipiului pe anul 2009”.

Marţi seară, în Comisia nr. 4 a legislativului, cea care se ocupă printre altele şi de sportul gălăţean, s-a derulat o şedinţă extrem de importantă, aici participând însuşi primarul Nicolae.

În urma discuţiilor, se pare că s-a ajuns la un numitor comun, şi anume ca bugetul sportului să fie majorat semnificativ!

„Nu pot oferi detalii”

L-am sunat pe preşedintele Comisiei pentru activităţi ştiinţifice, învăţământ, sănătate, culte, cultură, tineret, asistenţă socială, sport şi agrement, doctorul Gheorghe Bugeag, pentru a afla cele discutate acolo, însă domnia-sa s-a eschivat elegant.

„Domnule, nu pot comenta nimic, cele discutate în şedinţa noastră de marţi nu pot fi publicate în presă. Trecem printr-o perioadă foarte dificilă, se ştie foarte bine acest lucru, însă vă pot spune că municipalitatea ar putea să ofere un buget de supravieţuire cluburilor sportive gălăţene. De asemenea, rezultatele bune vor fi stimulate”, a declarat şeful Comisiei de sport din Consiliul Local.       

„Sunt semnale bune”

Corneliu Mangalea, patronul CSU Metal, grupare care în 2008 nici măcar n-a fost pomenită pe lista Primăriei, este de părere că situaţia se poate schimba şi că municipalitatea va încerca până la urmă să ajute sportul local. „Performanţa trebuie încurajată, altfel imaginea oraşului va avea de suferit”, a explicat şeful voleibalistelor campioane.

Marius Stan, directorul general al FC Oţelul, care este şi consilier local, pare la fel de optimist înaintea marii şedinţe de diseară: „Sunt semnale bune, se pare că sportul va fi ajutat din bugetul local, nu rămâne decât ca plenul să decidă ce şi cât”.

Vor fi un milion şi două sute de mii de lei, cum anunţa Dumitru Nicolae, sau se va merge până la unu la sută din bugetul oraşului, adică aproximativ 7 milioane?

Explicaţie foto: Sportul gălăţean speră ca banii care-i vor fi alocaţi din bugetul local să depăşească nivelul anului precedent

Citit 1404 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.