Oţelul Galaţi a semnat contractul cu ArcelorMittal!

Oţelul Galaţi a semnat contractul cu ArcelorMittal!
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* După ce în decembrie 2008 se auzea că Mittal îşi va lua mâna de pe clubul gălăţean de fotbal, în aprilie 2009 situaţia s-a schimbat radical: relaţia dintre echipă şi Combinat rămâne la fel de strânsă * Nu se ştie suma cu care ArcelorMittal va sprijini trupa roş-alb-albastră, dar se aude că ar fi vorba de vreo trei milioane de dolari *

Se bănuia de ceva vreme că relaţia dintre clubul de fotbal de Liga I şi concernul anglo-francez a rămas în picioare, în ciuda zvonurilor din iarnă, dar nimic nu era cert până ieri după-amiază. Dinspre Combinatul Siderurgic veniseră în ultimele luni doar afirmaţii vagi de genul „vom face”, „vom sprijini”, în timp ce gruparea roş-alb-albastră acuza o criză cruntă în vistierie, jucătorilor antrenaţi de Petre Grigoraş lungindu-li-se urechile după ultimele salarii.

„Contractul s-a semnat, ArcelorMittal a rămas alături de noi, aşa cum de altfel mă şi aşteptam”, a declarat directorul general al Oţelului, Marius Stan, fără a spune însă şi ce sumă va intra în conturile grupării fotbalistice. „Nu pot oferi detalii, este confidenţial”, s-a scuzat Stan, însă se pare că este vorba despre aproximativ trei milioane de dolari pentru anul în curs.

„Anul acesta, doar supravieţuirea”

„Nu ne lăfăim, nu este vorba de huzur, ci avem bani doar pentru a trece strada! Vom primi de la Combinat exact banii de care avem nevoie, însă acestea sunt sume decente”, a mai spus şeful Oţelului, ţinând să confirme şi faptul că de la Consiliul Local vor veni în acest an circa 500.000 de euro.

„Le mulţumesc colegilor mei din Consiliul Local şi domnului primar pentru că şi-au schimbat atitudinea faţă de sportul gălăţean”, i-a periat oficialul clubului de prim eşalon pe cei pe care, nu cu mult timp în urmă, îi urechea frecvent.

Stan, în consecinţă mai liniştit, a ţinut să anunţe încă o dată obiectivul echipei sale în actualul campionat: „Trebuie să înţeleagă şi fanii că în acest an ne propunem doar să rămânem pe prima scenă. Situaţia economică actuală nu ne dă voie să ne gândim la altceva, este un an foarte dificil.”

Primele vin dacă echipa câştigă duminică

Veştile bune au avut efect rapid, iar fotbaliştii lui Grigoraş au scăpat de sindromul „buzunare goale”, ei fiind în urmă cu aproape două salarii.

„Cu mândrie proletară anunţ că jucătorii sunt acum cu salariile la zi şi îşi vor încasa şi primele restante săptămâna viitoare, însă depinde de ei. Trebuie să câştige meciul cu Universitatea Craiova, de duminică”, a mai spus Marius Stan, pentru ca tehnicianul formaţiei dunărene să-şi exprime speranţa că „injecţia” financiară din partea conducerii va avea rezultat.

„În sfârşit, aud şi eu veşti mai bune. Ce bine ar fi să câştigăm partida de duminică şi ne-am mai linişti şi noi un pic!”, a replicat Petre Grigoraş. 

Explicaţie foto: Marius Stan are motive de satisfacţie după ce ArcelorMittal şi Consiliul Local şi-au oficializat apropierea de club. În plan fotbalistic, mai sunt însă destule probleme

Citit 2038 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.