Vot favorabil în Consiliul Local/ S-a înfiinţat Fundaţia Sportul Gălăţean

Vot favorabil în Consiliul Local/ S-a înfiinţat Fundaţia Sportul Gălăţean
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Consilierii locali au aprobat prin vot înfiinţarea Fundaţiei "Sportul Gălăţean", al cărei membru fondator este municipiul Galaţi. Pentru patrimoniul iniţial al fundaţiei a fost alocată de la bugetul local suma de 85.000 de lei.

Preşedintele Consiliului Director al Fundaţiei este Mihai Istrate - consilier al primarului Marius Stan, despre care edilul a spus că face de doi ani muncă patriotică pentru el. Ceilalţi doi membri ai acestui Consiliu Director sunt viceprimarii Florin Popa (PSD) şi Radu Cosca (PC). Cenzorul Fundaţiei este economista Doina Stamate, fosta directoare economică a Primăriei, ieşită la pensie.

Principala misiune a fundaţiei va fi de a administra şi gospodări bazele sportive: Sala Sporturilor "Dunărea", Stadionul "Dunărea", Patinoarul artificial "Dunărea", Bazinul de înot de la Baia Comunală şi Stadionul "Municipal" (ex- Gloria).

"Fundaţia are rolul de a administra bazele sportive, cu oameni pricepuţi. Plata utilităţilor se va face de către Consiliul Local, dar am vrut să evităm situaţiile cu care ne-am confruntat în anii precedenţi, în care noi, la finanţarea cluburilor sportive, le dădeam o sumă de bani de la buget şi, după aceea, jumătate din suma respectivă li se oprea pentru utilităţile de la Patinoar sau Stadionul Dunărea. Fundaţia are şi rolul de a analiza împreună cu Comisia 4 a Consiliului Local dosarele pe care le depun cluburile sportive pentru finanţare şi de asemenea are posibilitatea să analizeze dosare de sportivi de excepţie şi cu situaţie materială precară, pe care să-i putem ajuta în carieră”, a spus Marius Stan.

CITEŞTE ŞI:

Cum se cheltuiesc banii pentru sport/ Primarul Marius Stan vrea să înfiinţeze Fundaţia „Sportul Gălăţean”

Citit 3731 ori Ultima modificare Vineri, 30 Mai 2014 19:10

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.