(FOTO&VIDEO) Cu caiacul, pe Siret, Prut şi Dunăre/ Sport şi recreere în natură

(FOTO&VIDEO) Cu caiacul, pe Siret, Prut şi Dunăre/ Sport şi recreere în natură
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Una dintre cele mai noi atracţii în zona Galaţiului pentru petrecerea timpului liber prin practicarea sportului o reprezintă plimbările cu caiacul pe apele din jurul oraşului


O plimbare cu caiacul de acum doi ani, pe Olt, de la Sibiu până la Râmnicu Vâlcea, l-a determinat pe Valerică Rîmbu să privească cu alţi ochi acest sport şi mai ales potenţialul pe care îl are Galaţiul, oraşul dintre ape. Astfel, el a descoperit, pe lângă plăcerea de a face sport pe apă, şi partea turistică, de agrement a unei discipline sportive considerate dure, dar în care îţi testezi propriile forţe, în care eşti doar tu şi caiacul.

Drept urmare, a început să îmbine plăcerea cu o mică afacere, în care oferă numerosului public interesat atât cursuri de iniţiere cât şi închiriere de ambarcaţiuni.

Iniţiere, după gradul de curaj

Cursurile de iniţiere au loc pe Lacul Brateş şi canalul Ghimia, unde apa este mai mică, dar şi pe Dunăre, în cazul celor mai curajoşi. Riscuri nu există, vestele de salvare le anulează.

La iniţiere, nu se percepe niciun tarif suplimentar celui de închiriere a caiacelor: o oră în caiacul de simplu costă 20 de lei, iar pentru caiacul de două persoane costă 30 de lei.

"Nu este deloc greu, nu sunt necesare foarte multe ore de iniţiere, mai mereu este de ajuns o singură şedinţă", ne-a explicat Valerică Rîmbu. Doritorii îl pot contacta pagina de facebook, cuvânt de cautare „Imbold”.

De pe Siret, până în Deltă

Pasionaţii pentru o aventură în caiac sunt tot mai numeroşi, cu plimbări atât pe Siret şi Prut, cât şi pe Dunăre. Spre exemplu, duminică este programată o coborâre pe Prut, de la Folteşti până la canalul Ghimia.

Atracţia pentru acest gen de turism o are şi un grup de patru tecuceni, care au o ţintă ambiţioasă şi totodată dificilă: săptămâna viitoare vor să ajungă la Sf. Gheorghe cu caiacele, în coborâre de pe Siret, pornind de la Movileni şi continuând apoi pe Dunăre, prin braţul sudic din Deltă.

De altfel, pasionaţii acestui sport au putut fi văzuţi de publicul larg luna trecută, la „Zilele Dunării”, când s-a venit cu caiacele de la Brăila, într-o acţiune la care au fost participanţi din cele trei judeţe din zonă, Brăila, Tulcea şi Galaţi.

Ştafetă pe Dunăre, de la izvoare la vărsare

În fiecare an, începând din 1956, din iunie până în septembrie, Dunărea are parte de o pasionantă coborâre cu caiacele, în ştafetă, pornită de lângă izvoare, de la Ingolstadt (Germania) şi încheiată la vărsare, în Marea Neagră, cu popasuri în fiecare seară, pe tot cursul fluviului. În acest an, se preconizează că această adevărată caravană nautică va ajunge pe 27 august la Brăila, de unde va porni în ziua următoare spre Luncaviţa, pentru o porţiune de 55 de kilometri. Canotorii gălăţenii vor „ieşi” pe traseu pe 28 august şi vor coborî până la Sf. Gheorghe, cu o escală la Tulcea, unde vor participa la cursa cu canotci a Asociaţiei „Ivan Patzaichin - Mila 23”.

Citit 4815 ori Ultima modificare Vineri, 25 Iulie 2014 20:33

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.