Mesajul lui Cernat pentru suporterii OŢELULUI: „Vă aştept să câştigăm împreună”
Foto: Florin Cernat

Mesajul lui Cernat pentru suporterii OŢELULUI: „Vă aştept să câştigăm împreună”
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Oţelul va juca duminică, pe teren propriu, cu Steaua * „Diamantul” va evolua pentru prima dată în tricoul roş-alb-albastru, după 14 ani, în faţa publicului din oraşul natal


Un meci contra Stelei este mereu „partida sezonului” pentru pătimaşii suporteri ai Oţelului, iar jocul programat duminică, la Galaţi, de la ora 16,00 nu are cum să facă excepţie. Interesul din jurul acestui meci este amplificat atât de miză, Oţelul având nevoie acută de un rezultat bun în condiţiile situaţiei critice din clasament, cât şi de mult aşteptata reîntâlnire a publicului gălăţean cu mijlocaşul Florin Cernat, prima după 14 ani cu acesta în echipa la care s-a lansat. Cel supranumit „Diamantul” va fi aproape sigur în primul „11”, antrenorul Tibor Selymes pregătind acest moment şi totodată confruntarea cu Steaua încă din jocul precedent, pierdut la Pandurii, când l-a introdus în teren în ultimele 20 de minute. „La 3-0 nu aveam alt motiv să-l mai bag decât ca să intre în ritm pentru jocul cu Steaua. Poate să aducă un plus calitativ în jocul echipei, dar trebuie susţinut de toţi ceilalţi, nu poate să câştige de unul singur”, a spus Selymes.

Florin Cernat a precizat că nu este încă la nivelul pe care şi-l doreşte din punct de vedere al pregătirii fizice, dar că reîntâlnirea cu publicul gălăţean îi va da energie suplimentară. „Va conta foarte mult ca publicul să ne fie alături, cu el alături simţi că eşti fotbalist şi randamentul întregii echipe creşte. Vă aştept, suporteri ai Oţelului, ca împreună să câştigăm. Cred că o să iasă totul bine”, a fost mesajul transmis de Cernat către fanii roş-alb-albaştri.

Mijlocaşul gălăţean cu 14 meciuri jucate în echipa naţională a spus ce crede că trebuie făcut pentru un rezultat bun, după ce a analizat jocul Stelei de joi seară, pierdut în faţa fostei sale formaţii, Dinamo Kiev. „Ca să scoatem cât mai mult din acest meci, trebuie să fim mult mai atenţi şi mai ordonaţi în joc faţă de etapa trecută. Joi seară, Dinamo nu i-a lăsat să joace, a făcut un presing foarte sus, acelaşi lucru trebuie să încercăm să-l facem şi noi”, a mai spus Cernat.

De asemenea, antrenorul Tibor Selymes a spus că, pentru a avea şanse în acest meci, jucătorii săi trebuie să aibă mai mult curaj în faza ofensivă. „Dacă jucăm ca la Pandurii, nu avem nicio şansă. Trebuie să fim mai curajoşi, să avem mai multă încredere, să le punem probleme adversarilor. Să jucăm, nu doar să alergăm după minge. Lucrăm şi să nu facem greşeli în defensivă, mai ales la fazele fixe. Promitem suporterilor că vom munci, că vom face tot ce ne stă în putinţă pe teren”, a declarat Selymes.

Antrenorul Oţelului nu-i va putea folosi pe Grădinaru, suspendat, şi accidentaţii Karlik, Silviu Ilie şi Plopeanu. În schimb, este posibil să revină Zaharia şi Cristea, cel mai probabil din postura de rezerve având în vedere că au foarte puţine antrenamente la intensitate normală după pauza impusă de accidentări. În aceste condiţii, sunt şanse mari să asistăm şi la debutul mijlocaşului portughezului Brigido.

Partida Oţelul – Steaua se joacă duminică, de la ora 16,00, în cadrul etapei a 10-a din Liga I şi va fi televizată de Look TV.

Altfel, au apărut două noutăţi în componenţa lotului. Conducerea clubului a anunţat că i s-a reziliat contractul atacantului Serkan Ciftci şi că a venit un mijlocaş ofensiv de la Farul Contanţa, Berti Nicola (20 de ani).

Citit 1809 ori Ultima modificare Sâmbătă, 04 Octombrie 2014 23:18

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.