EXCLUSIV VL/ Simona Halep la Galaţi: Află cât costă şi de unde poţi lua bilete
Foto: Simona Halep

EXCLUSIV VL/ Simona Halep la Galaţi: Află cât costă şi de unde poţi lua bilete
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Federaţia Română de Tenis a oferit Galaţiului ocazia să găzduiască meciul România - Spania din Cupa Federaţie, de la începutul anului viitor, pentru că Galaţi este un oraş surescitat în ceea ce priveşte tenisul. După o lungă perioadă în care aici nu a existat nicio competiţie naţională, iată că, în acest an, Florin Şipoş, managerul sportiv al bazei Viva Tenis, cu sprijinul autorităţilor locale, a reuşit să aducă în zonă evenimente ITF, astfel că au avut loc nu mai puţin de patru turnee WTA şi ATP. „Primăria Municipiului Galaţi, prin conducerea sportivă pe care o are şi ştiind ce însemnă sportul pentru comunitate, a făcut posibilă transformarea unui vis în fapte reale. Cred că acesta va fi cel mai important eveniment sportiv al anului 2015”, a declarat George Cosac, preşedintele Federaţiei Române de Tenis.

Ultima chestiune care necesita aprobarea celor de la ITF pentru desfăşurarea meciurilor în cadrul Patinoarului, legată de instalaţia de iluminat, s-a rezolvat la recenta rectificare bugetară, astfel că în aproximativ trei săptămâni vom şti care este numele firmei ce se va ocupa de acest aspect. „Au fost mai multe cereri pentru desfăşurarea acestui meci, dar degeaba ai o Polivalentă de nivel european, dacă nu există şi o implicare pe măsură. Cred că a venit şi rândul Moldovei să aibă parte de evenimente de asemenea anvergură. Până acum se organizau la Timişoara, Cluj, Braşov sau Sibiu”, a declarat Cosac.

Meciurile se vor juca pe suprafaţă dură, având în vedere că reprezentativa Spaniei este foarte obişnuită pe zgură şi atunci s-a optat pentru o suprafaţă rapidă. În privinţa pregătirilor terenului propriu-zis, operaţiune care necesită dezgheţarea patinoarului, acestea se vor face cu zece zile înaintea începerii primelor antrenamente, cel mai probabil spre sfârşitul lunii ianuarie. „Costurile suprafeţei de joc sunt suportate de Federaţia Română de Tenis, terenul va fi adus din Germania, acolo aflându-se persoana cu care FRT colaborează”, a declarat George Cosac.

Partida România - Spania, din turul întâi al Grupei Mondiale II a Cupei Federaţiei (Fed Cup), este programată pe 7 şi 8 februarie 2015. Din echipa României cel mai probabil vor face parte Simona Halep, Monica Niculescu, Irina Begu şi Sorana Cârstea. De partea cealaltă, cea mai cunoscută jucătoare din echipa Spaniei este Garbine Muguruza, sfert-finalistă la ultima ediţie de la Roland Garros.

Preţul biletelor va fi asemănător cu ale celor de la turneele WTA de la Bucureşti, cel mai probabil 60 de lei pe zi şi abonament de 90 de lei pentru cele două zile. Patinoarul va avea la dispoziţie aproximativ 5.000 de locuri, cu tot cu loje, iar biletele vor fi puse în vânzare începând de săptămâna viitoare, pe eventim.ro

Citit 6433 ori Ultima modificare Sâmbătă, 08 Noiembrie 2014 11:39

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.