TURNEUL FUTURES de la Galați: Gabriela Talabă s-a oprit în semifinale

TURNEUL FUTURES de la Galați: Gabriela Talabă s-a oprit în semifinale
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Jucătoarea gălăţeană Gabriela Talabă a ratat calificarea în finala turneului de tenis de categorie Futures de la Galaţi, dotat cu premii totale în valoare de 10.000 de dolari. În semifinale, Talabă a fost învinsă, vineri, 29 mai, de jucătoarea Fanny Stollar (Ungaria, locul 797 WTA), cu scorul de 7-5, 6-4. Cu patru meciuri de simplu şi trei de dublu disputate în doar câteva zile, oboseala acumulată şi după un drum lung din SUA a început să îşi spună cuvântul pentru jucătoarea gălăţeancă.

„Euforia de a juca acasă a fost cea care mi-a dat energia necesară pentru această săptămână. Îmi pare rău că nu m-am calificat în finală. Am avut şansa să ajung. Adversara mea a servit foarte bine şi şi-a ţinut serviciul în setul al doilea. A început setul cu un break şi cred că de acolo s-a ajuns la diferenţa de la sfârşitul meciului”, a declarat Gabriela Talabă.

Cea de-a doua semifinală a fost câştigată de jucătoarea Georgia Crăciun, locul 841 WTA, care a învins-o pe favorita numărul doi a turneului, italianca Anna-Giulia Remondina, cu scorul de 6-3, 6-3.

Finala va avea loc sâmbătă, 30 mai, de la ora 17,00, pe terenul central al bazei sportive Viva Club (Aleea Meteo, Bariera Traian). Intrarea spectatorilor este liberă.

Altfel, începând de sâmbătă, 30 mai, ora 9,00, se vor disputa primele meciuri din calificările celui de-al doilea turneu feminin Futures, de 10.000 de dolari, de la Galaţi. Printre jucătoarele care vor evolua în calificări se află şi tânăra gălăţeancă Alexandra Filip, locul 62 în clasamentul naţional.

De asemenea, Gabriela Talabă va juca şi în acest turneu. Ea se află pe tabloul principal, alături de alte zece jucătoare din România, unde cea mai bine cotată este Irina Maria Bara, locul 389 WTA şi cap de serie 3, finalista turneului de la Galaţi din iulie 2014, câştigat de gălăţeanca Patricia Ţig.

Foto Sonia Baciu

Citit 932 ori Ultima modificare Vineri, 29 Mai 2015 16:52

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.