Baschetbaliștii de la Phoenix au pierdut după prelungiri

Baschetbaliștii de la Phoenix au pierdut după prelungiri
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Echipa masculină de baschet Phoenix a fost aproape de a reuşi o surpriză de proporţii în etapa a 19-a din Liga Naţională (LNBM), fiind învinsă abia după repriza de prelungiri de prima clasată, CSM CSU Oradea. Partida a avut loc la Galaţi, miercuri seară, şi s-a încheiat cu scorul 106-110. După timpul de joc obişnuit, scorul a fost egal, 95-95 (21-17, 20-27, 24-34, 30-17).

Partida a fost echilibrată, spectaculoasă, cu multe răsturnări de scor, fiecare dintre echipe adjudecându-şi câte două sferturi. Phoenix a început foarte bine şi a câştigat primul sfert, iar la pauza mare a intrat cu un minus de trei puncte. În sfertul al treilea, echipa oradeană, una cu pretenţii la câştigarea campionatului, a dominat şi cu 25 de secunde înaintea celei de-a patra părţi conducea confortabil, la o diferenţă de 15 puncte (scor 63-78), iar soarta meciului părea hotărâtă.

Din acel moment a început nebunia, cei de la Phoenix reuşind o revenire impresionantă în doar cinci minute. În minutul 35, la scorul 81-84, Threatt a reuşit performanţa maximă în baschet, să obţină patru puncte din aceeaşi fază de atac: i-a intrat un coş de trei puncte deşi a fost faultat în momentul aruncării, a primit astfel şi o “liberă” pe care a transformat-o în punct: 85-84. Tot în mâna lui Threatt a stat Phoenix când mai erau doar cinci secunde: la scorul de 93-95 a fost faultat şi a înscris ambele “libere”.

În repriza suplimentară, CSU Oradea a reuşit zece puncte consecutive (100-97, 100-107), serie cu care a câştigat punctele puse în joc şi a urcat pe primul loc în LNBM.

Acesta a fost al doilea meci din actualul sezon al celor de la Phoenix pierdut în prelungiri, după cel de săptamâna trecută, cu CSU Sibiu (80-85).

Antrenorul Florin Nini spune că este mulţumit de joc, dar şi că au fost câteva decizii care au marcat soarta meciului. ”Mă bucur pentru băieţi, chiar le-am spus la final că au făcut o treabă foarte bună. Au fost câteva decizii de ale noastre cu privire la gestionarea jocului, în care puteam face mai mult. De exemplu, Jay (n.r. - Threatt) a avut şansa unei intercepţii când mai erau 2,4 secunde, timp suficient să marcăm. În seara aceasta le-am ghicit strategia, dar nu am găsit şi cheia. Trebuie să învăţăm din asta”, a spus Nini.

Realizatorii echipei gălăţene au fost: Threatt 34 puncte, 7 recuperări şi 8 pase decisive, Bojovic (16-1-5), Pesic (14-5-7), Lemyk (14-2-3), Pârlog (9-3-4), Rohde (9-1-1), Sir (5-0-0), Petică (3-0-0) şi Borşa (2-0-0). 

După acest meci, Phoenix se menţine pe locul nouă, cu 26 de puncte, la doar un punct de ocupanta locului opt, ultimul calificant în play-off, Energia Tg. Jiu. 

În etapa următoare, echipa gălăţeană va juca, sâmbătă, în deplasare, cu ”U” Cluj (locul trei). 

Citit 1148 ori Ultima modificare Joi, 04 Februarie 2016 16:54

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.