UPDATE VIDEO - VICTORIE pentru handbalistele de la CSU Danubius și PROMOVARE în Liga Națională
Foto: Foto Sonia Baciu

UPDATE VIDEO - VICTORIE pentru handbalistele de la CSU Danubius și PROMOVARE în Liga Națională
Evaluaţi acest articol
(13 voturi)

Echipa feminină de handbal CSU Danubius a câștigat, scor 34-30 (17-15), în fața HM Buzău, în derbiul eșalonului secund. Un meci cu o miză foarte importantă pentru ambele echipe, cu un început echilibrat, în care echipa gălățeană și-a impus ritmul. Au fost și câteva sincope în jocul gălățencelor, pe fondul presiunii puse de importanța meciului decisiv, în care oaspetele au reușit să egaleze, 24-24, min 44, ca apoi să preia conducerea. Replica gălățencelor nu s-a lăsat așteptată, Cosmina Cozma egalând la 25-25, iar dublele Cristinei Mircescu și Mădălinei Conache aducând CSU din nou în avantaj, 29-25. La fel ca și startul jocului, finalul a fost unul echilibrat.

 

CSU Danubius Galaţi 34 - 30 HM BuzăuDerbiul promovării şi victoria care a readus handbalul feminin gălăţean pe prima scenă

Posted by Sonia Baciu on Sunday, April 10, 2016

Cu această victorie, CSU Danubius și-a consolidat poziția din clasament, distanțându-se la șase puncte de echipa aflată pe locul secund, HM Buzău. Cu o singură etapă înainte de finalul sezonului regulat, echipa gălățeană este promovată în Liga Națională.

Lotul care a adus promovarea pentru CSU Danubius a fost format din: Daniela Goldic, Cătălina Ordeanu, Laura Bujoiu - Lavinia Poteraș, Cristina Marcu, Cristina Mircescu 6 goluri, Paula Ababei, Cosmina Cozma 9, Andreea Taivan 2, Iulia Artean, Ioana Pocriș, Ramona Urse 5, Mădălina Conache 3, Marie Jeanne Kanda 2 și Ioana Manoilă 7 goluri.

Portarul gălățean, Daniela Goldic spune că a mai trait asemenea emoții în urmă cu peste 20 de ani, când apăra pentru HC Oțelul Galați. ”Am mai trăit asemenea momente, când am intrat cu Oțelul, dar poate din cauza experienței, acum sunt mai emoționată. Meciul a fost mai greu decât ne-am așteptat, poate că și din cauza presiunii, ținând cont de tradiția hanbalului feminin din Galați, era cazul să revenim în prima ligă”, a declarat Daniela Goldic.

Antrenorul Valeriu Costea spune că și-a respectat promisiunea față de sine, făcută în urmă cu doi ani. ”A fost cel mai dificil meci, este rezultatul muncii a doi ani de zile al acestor fete. Sunt mândru de ele. Acum doi ani mi-am promis că vom ajunge acolo unde ne este locul, în Liga Națională. De acum sper ca autoritățile locale să ne ajute în continuare. Avem nevoie de o echipă mai competitivă cu care să facem față pe prima scenă a handbalului feminin românesc”, a declarat Costea.

CSU Danubius va juca ultimul meci din sezonul regulat, pe 23 aprilie, în deplasare, la Știința București.

Citit 4206 ori Ultima modificare Duminică, 10 Aprilie 2016 16:42

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.