Surpriză de proporţii în turneul Futures de la Galaţi

Surpriză de proporţii în turneul Futures de la Galaţi
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

În turul inaugural al turneul feminin de tenis de categorie Futures de la Galaţi, dotat cu premii de 10.000 de dolari, s-a produs o mare surpriză, eliminarea principalei favorită de către o jucătorare venită din califică. Cristina Ene (foto), locul 498 WTA şi cap de serie 1, a ratat calificarea în turul secund, după ce a pierdut, scor 6-4, 6-3, în faţa Iuliei Maria Ivaşcu (18 ani), o sportivă care până acum a adunat doar 5 victorii în circuitul ITF. Ivaşcu va juca în turul următor cu Yasmin Gulman (Turcia, beneficiara unui wildcard), care a trecut în primul tur de gălăţeanca Elena Căpraru, scor 6-2, 6-4.

Căpraru, beneficiară de wildcard, revenită în circuitul ITF după o pauză de peste un an forţată de o suspendare pentru dopaj, a spus că presiunea prezenţei pe tabloul principal i-a afectat jocul. „Nu a fost ceea ce mi-am dorit, jocul meu din antrenamente s-a văzut, dar febra competiţiei m-a acaparat prea tare. Totuşi, sunt mulţumită, chiar dacă nu am fost constantă. În setul secund puteam câştiga şi mă simţeam capabilă să duc meciul în decisiv şi chiar să îl câştig”, a declarat Căpraru.

În proba de dublu, perechea Elena Căpraru/Ana Maria Zamfir a pierdut în faţa perechii Daniela Ciobanu (R. Moldova)/Camelia Hristea, scor 6-1, 6-4. 

Italianca Anna Giulia Remondi, cap de serie 2, s-a calificat în turul secund, unde o va întâlni pe Ioana Ivan. Celelalte meciuri din turul doi sunt: Camelia Hristea – Ani Amiraghyan (Armenia), Alexandra Perper (R. Moldova) – Teodora Stîngă, Oana Gavrilă – Elena Bogdan, Anastasia Vdovenco (R. Moldova) – Miriam Bulgaru, Ioana Roşca – Oana Simion şi Guadalupe Perez Rojas (Argentina) – Caroline Werner (Germania).

Turneul se desfăşoară la baza sportivă Viva Tenis Club, din Bariera Traian.

Citit 1761 ori Ultima modificare Miercuri, 18 Mai 2016 19:04

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.