CONTROVERSE în Consiliul Local Galați: Fundaţia „Sportul Gălăţean” are un nou consiliu director

CONTROVERSE în Consiliul Local Galați: Fundaţia „Sportul Gălăţean” are un nou consiliu director
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Numirea unui nou consiliu director în fruntea Fundaţiei „Sportul Gălăţean” a stârnit discuţii la recenta şedinţă a Consiliului Local. Şi asta deoarece procedura de selecţie a persoanelor propuse a rămas învăluită în mister.

Consiliera independentă Simona Vreme a criticat faptul că „nu au fost prezentate procedura şi criteriile de desemnare a acestor membri. Ni s-a adus la cunoştinţă astăzi că desemnarea lor s-a făcut prin înaintarea unor scrisori de intenţie, şi acest lucru nu a fost făcut public, pentru a lua la cunoştinţă cât mai mulţi gălăţeni implicaţi în sportul gălăţean. Consider că ar trebui retras acest proiect de pe ordinea de zi deoarece nu respectă transparenţa în totalitate”, a declarat Simona Vreme.

Preşedintele de şedinţă, viceprimarul PSD Sorin Enache, a susţinut că s-au respectat condiţiile de transparenţă, că posturile vacante au fost publicate la avizierul Primăriei: „Am primit patru scrisori de intenţie dintre care au fost selectate trei persoane reprezentative, iar acestea trei le aveţi înscrise pe buletinul de vot. Criteriile de departajare au fost CV-urile. Am studiat CV-urile şi vreau să vă garantez că persoanele sunt absolut onorabile şi cu o pregătire temeinică în domeniul sportului şi managementului sportiv”, a precizat viceprimarul.

„Nu v-aş fi contrazis dacă am fi avut şi noi CV-urile la mapă şi am fi ştiut pe cine votăm astăzi”, i-a replicat Simona Vreme.

Conform deciziei luate prin vot secret, componenţa Consiliului Director al Fundaţiei „Sportul Gălăţean” este formată din Florin Mirea (16 voturi „pentru”, şase împotrivă), Florin Andronic (16 voturi „pentru”, şase „împotrivă”) şi Radu Cosca (15 voturi „pentru”, şapte voturi „împotrivă”).

Din păcate, CV-urile lor nu au fost făcute publice nici după vot, aşa că nu vă putem spune decât că Radu Cosca este fostul viceprimar şi consilier ALDE, care a făcut parte din conducerea fundaţiei şi în mandatul trecut.

Durata mandatelor membrilor Consiliului Director va fi de doi ani, care pot fi prelungiţi cu încă maxim doi prin hotărâre a Consiliului Local Galaţi. Preşedintele şi membrii pot fi revocaţi oricând tot prin decizia aleşilor.

Citit 5685 ori Ultima modificare Luni, 01 August 2016 02:35

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.