UPDATE: Bute se consideră NEVINOVAT și încrezător în decizia Comisiei WBC, în cazul său de DOPAJ
Foto: Sursa foto: Internet

UPDATE: Bute se consideră NEVINOVAT și încrezător în decizia Comisiei WBC, în cazul său de DOPAJ
Evaluaţi acest articol
(12 voturi)

UPDATE: Pugilistul gălățean Lucian Bute, acuzat de dopaj după meciul cu Badou Jack, din 30 aprilie, și-a exprimat public părerea, pe rețele de socializare, cu privire la rezultatele analizei probei B, în urma cărora este acuzat de dopaj cu Ostarină, substanță aflată pe lista celor interzise.

”Un supliment legal disponibil și fabricat în Statele Unite pe care l-am luat în perioada de pregătire pentru meciul cu Badou Jack a fost testat independent de un laborator acreditat din Los Angeles și s-a dovedit contaminat cu Ostarina, produs interzis. Încă de cand am fost acuzat de dopaj în luna mai am știut că această substanță nu putea ajunge în corpul meu decât involuntar. Toata cariera mea am cerut teste antidoping superioare celor standard în acest sport și am fost testat de zeci de ori. Respect sportul meu și toți advesarii și nu am încercat niciodată să obțin un avantaj ilegal. Suplimentul din poza alaturată este prescris de către preparatorul meu fizic. Din cauza rezultatului positiv al unei substanțe care nu este pe eticheta, acest produs este acum retras de pe piață și laboratorul Pharmagenic din San Diego, SUA, cel care a produs lotul contaminat urmează să fie investigat pentru nerespectarea normelor de producție. Eu sunt dezamăgit, dar acum pot merge mai departe cu cariera mea. Probele dovedesc că nu am luat cu bună știință un produs interzis în sport. Indiferent de modul în care Ostarina a ajuns în corpul meu trebuie să-mi asum responsabilitatea și aștept acum decizia comisiei atletice din Washington. Eu sunt în sala de antrenament și deabia aștept să pot boxa din nou”, spune Lucian Bute, pe paginile oficiale de pe rețelele de socializare Instagram și Facebook.

Bute, care refuză ideea de a se retrage, este probabil să fie suspendat, iar durata sancțiunii și locul în care va fi pusă în vigoare nu sunt încă stabilite, având în vedere că meciul s-a desfășurat pe teritoriul Statelor Unite al Americii. Lucian Bute a fost depistat pozitiv la un test antidoping efectuat după meciul cu Badou Jack din 30 aprilie, desfăşurat la Washington şi încheiat la egalitate. Preşedintele WBC, Mauricio Sulaiman, a anunţat, la 26 mai, că Lucian Bute ar fi folosit Ostarină, substanţă interzisă de regulamentele WADA (Agenţia Mondială Anti-doping).

WBC a fost informată despre cazul de dopaj al pugilistului român de către Comisia de box şi wrestling din Washington DC. Bute a deţinut titlul mondial IBF la categoria supermijlocie din 2007 până în 2012 şi şi-a apărat centura de nouă ori.

Pugilistul gălățean are un palmares de 32 de victorii (dintre care - 25 prin KO) şi 3 înfrângeri.


LUCIAN BUTE, depistat pozitiv și a doua oară. Ce ACUZĂ pugilistul gălățean

Proba B recoltată de la pugilistul Lucian Bute, la 30 aprilie, după meciul cu Badou Jack, este de asemenea pozitivă, a anunţat Comisia de box şi wrestling din Washington DC, conform presei canadiene (985sports.ca). 

În urma acestor rezultate, Lucian Bute și echipa sa au spus că vor intenta proces firmei farmaceutice Pharmagenic, pe care o suspectează de contaminarea suplimentelor pe care le-a folosit sportivul gălățean. ”Pentru mine, aceasta este o veste bună și una proastă. Proba B este pozitivă, dar demonstrează că sunt cinstit, pentru că nu am luat nimic ilegal. Substanța este contaminată și am luat-o cu intenții bune. Cu toate astea, produsul este pe piață. Sunt atât de dezamăgit. Am lăsat avocatul meu să se ocupe de acest lucru pentru urmărirea în justiție”, a declarat Bute în cadrul conferinței de presă care a avut loc vineri dimineață la sala de sport din Dorval (aproape de Montreal, Canada).

De partea cealaltă, Yvon Michel, preşedintele clubului GYM, care îl reprezintă pe Lucian Bute, susţine că nu a primit un verdict oficial din partea comisiei și că a fost luat prin surprindere de acest anunț, făcut încă de joi. ”Am fost luat prin surpridere. Nu am primit scrisoarea. Aceasta a fost trimisă către avocatul lui Lucian, care se află în Austria”, a menționat Yvon Michel.

Bute, care refuză ideea de a se retrage, este probabil să fie suspendat, iar durata sancțiunii și locul în care va fi pusă în vigoare nu sunt încă stabilite, având în vedere că meciul s-a desfășurat pe teritoriul Statelor Unite al Americii.

Bute va fi monitorizat de Agenția Mondială Antidoping

Mai mult decât atât, sala de gimnastica a fraților Otis și Howard Grant, la care se antrenează Lucian Bute, a anunțat la începutul acestei săptămâni că luptătorii săi au aderat la noul program anti-doping și WBC implementat de către Asociația Anti-Doping voluntar (VADA). Metoda prevede, printre alte teste de sânge și urină pentru sportivi neanunțate, să fie disponibile în orice moment, sportivii urmând să fie monitorizați timp de 365 de zile.

Lucian Bute a fost depistat pozitiv la un test antidoping efectuat după meciul cu Badou Jack din 30 aprilie, desfăşurat la Washington şi încheiat la egalitate. Preşedintele WBC, Mauricio Sulaiman, a anunţat, la 26 mai, că Lucian Bute ar fi folosit Ostarină, substanţă interzisă de regulamentele WADA (Agenţia Mondială Anti-doping). WBC a fost informată despre cazul de dopaj al pugilistului român de către Comisia de box şi wrestling din Washington DC.

Citit 11776 ori Ultima modificare Joi, 25 August 2016 07:54

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.