Phoenix a câștigat la pas cu o nou promovată

Phoenix a câștigat la pas cu o nou promovată
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Echipa feminină de baschet Phoenix a câștigat, scor 83-55 (41-27), în fața formației Politehnica Național Iași, într-un meci contând pentru etapa a 16-a din Liga Națională (LNBF).

A fost o partidă care a ”curs” într-un singur sens, adversarele, nou promovate în acest sezon, au făcut deplasarea cu un lot restrâns, format din doar șase jucătoare. Evoluția scorului i-a permis antrenorului Eugenio Rodrigues să ruleze toate jucătoarele înscrise pe foaia de joc, mai ales în contextul în care, după numai 8 minute de joc, Romina Filip a părăsit terenul în urma unei accidentări la gleznă.

Cea mai mare diferență a fost de 36 de puncte, 83-47 în minutul 36.

Antrenorul Rodrigues consideră că victoria a fost a întregii echipe, unde inclusiv rezervele au marcat. ”Am putut să oferim o șansă și jucătoarelor mai tinere, care au evoluat mai puțin în acest sezon, de a acumula minute de joc. A fost un meci mai ușor, dar de acum trebuie să ne concentrăm pe următoarele două partide, cu Sirius Tg. Mureș și Sepsi Sf. Gheorghe, care sunt foarte dificile și la care sperăm să avem întreg lotul apt de joc (n.r. Katie Rutan se resimte după accidentarea survenită la mână, la meciul cu Satu Mare)”, a declarat tehnicianul gălățean.

 Cea mai bună jucătoare a Phoenix a fost Erica Covile care a reușit un nou ”double-double”, cu 20 puncte, 12 recuperări și 4 pase decisive. Celelalte realizatoare ale echipei gălățene au fost: Kerah Nelson 15 puncte, 8 recuperări, 1 ”assits”, MyNeshia McKenzie - primul ”double-double” de la revenirea la Phoenix, cu 13 p, 16 r și 3 as, Jeanette jackson 12 p, 5 r, 8 as, Bianca Fota 6 p, 3 r, 2 as, Denisa Fota 5 p, 2 r, 1 as, Alexandra Dumitrache 4 p, 2r, 7 as, Romina Filip 6 r, 2 as, Cristina Badi 2 r, 1 as. A mai intrat și Florentina Grigoraș.

 

După acest rezultat, Phoenix se menține pe locul 5, la două puncte de ocupanta locului 4, CSM Târgoviște. Următorul meci al echipei gălățene va avea loc, sâmbătă, 28 ianuarie, în deplasare, la Sirius Tg. Mureș, locul 9 în LNBF. 

Citit 1110 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.