Phoenix, victorie importantă în faza secundă a Ligii Naționale

Phoenix, victorie importantă în faza secundă a Ligii Naționale
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Echipa feminină de baschet Phoenix a câștigat, scor 89-76 (43-41), în fața formației Olimpia Brașov, în meciul disputat sâmbătă seara, în deplasare.

Pentru Phoenix victoria este importantă atât prin prisma poziționării în clasamentul primei grupe valorice, cât mai ales prin cea a reușitei în fața formației brașovene.În acest sezon, Olimpia se impusese în fața Phoenix, atât în meciurile din campionat, cât și în cele din „Cupa României”.

Antrenorul Eugenio Rodrigues consideră că echipa sa a găsit combinația perfectă pentru acest meci. „A fost unul dintre cele mai bune jocuri ale noastre atunci când vine vorba de combinația perfectă dintre energie, gândire și strategie. Jucătoarele au gestionat foarte bine aceste aspecte și au trecut cu bine peste hopurile mentale provocate de greșelile minore ale jocului. Azi a fost un echilibru bun între jocul de sub panou și cel din afara lui, iar presiunea ne-a făcut să fim echipa mai bună”, a declarat, după meci, tehnicianul gălățean.

Cea mai bună jucătoare a Phoenix a fost Shanice Steenholdt, cu 20 de puncte, 9 recuperări și 1 pasă decisivă. Celelalte realizatoare ale echipei gălățene au fost: Katie Rutan - 20 puncte, 1 recuperare și 3 „assists”; Romina Filip 16 p., 7 r., 5 a.; Erica Covile - „double-double”, cu 13 p, 11 r, 2 a; Jeanette Jackson 8 p, 3 a; MyNeshia McKenzie 7 p, 6 r, 2 a și Alexandra Dumitrache 5 puncte, 1 recuperare și 1 pasă decisivă.

La finalul turului fazei secunde a LN, Phoenix (locul 5) se află la un singur punct în urma Olimpia Brașov (locul 4).

 

În primul meci din retur, Phoenix va juca, miercuri, în deplasare, cu CSM Târgoviște, ca apoi să joace pe teren propriu cu liderul campionatului, Sepsi Sf. Gheorghe, la finalul săptămânii viitoare. 

Citit 1099 ori Ultima modificare Sâmbătă, 04 Martie 2017 19:57

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.