SCHIMBĂRI importante la CSM Dunărea. Campionul național Goga părăsește echipa
Foto: Attila Goga (nr 13) la ultimul meci în echipa CSM Dunărea (foto Sonia Baciu)

SCHIMBĂRI importante la CSM Dunărea. Campionul național Goga părăsește echipa
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Aşa cum portarul CSM Dunărea, Bogdan Popa, afirmase, zilele trecute, că sunt aşteptaţi la Galaţi doi hocheişti, se pare că aceştia vor veni de la Progym Gheorgheni, în acelaşi timp urmând să ajungă la Galaţi şi doi sportivi de la Miercurea Ciuc.

În cadrul unei conferinţe de presă a clubului harghitean, preşedintele Zoltan Kopacz a anunţat plecarea spre Galaţi a ucrainenilor Serghei Cernenko (atacant, 33 ani) şi Volodimir Romanenko (fundaş, 25 ani), dar şi revenirea la Progym a lui Attila Goga, jucător originar chiar din Gheorgheni.

Goga a fost component al CSM Dunărea încă din 2014, în perioada în care echipa gălăţeană a cucerit trei din cele patru trofee din istoria clubului - două titluri de campioană naţională, în 2015 şi 2016, precum şi "Cupa României", în sezonul 2016-2017.

În ceea ce îi priveşte pe cei doi ucraineni, atacantul Cernenko a  mai fost component al CSM Dunărea, timp de două sezoane, 2014-2016. Anul trecut, Cernenko a jucat în Ucraina, la HC Kryvbass şi Generals Kiev. În septembrie, a semnat cu Progym, unde a marcat 5 goluri şi a dat 7 pase decisive, în 12 meciuri jucate.

Pentru Romanenko, la Gheorgheni a fost primul sezon în afara Ucrainei, aici reuşind să înscrie de 3 ori şi să paseze decisiv de alte 9, în cele 12 jocuri. Anterior, acesta a evoluat timp de trei sezoane HK Kremenchuk.

Cei doi urmau să ajungă joi după amiază la Galaţi. "Au permise de şedere, unul a mai jucat aici. Nu este bătut în cuie că vor şi rămâne. Vor începe antrenamentele şi vom discuta, în funcţie de ce pretenţii au şi cât o să le putem acorda, dar ei vor să vină", a spus directorul CSM Dunărea, Mihai Brandabur.

Totodată, conform lui Brandabur, joi după amiază erau aşteptaţi şi alţi doi hocheiştii, de la SC Miercurea Ciuc, Szilard Orban şi Elod Antal.

Orban este fundaş, are 21 de ani, dublă cetăţenie, română şi maghiară. A evoluat la Progym, SC Miercurea Ciuc, Phoenix (Ungaria) şi Miskolci Jegesmedvek (Ungaria), atât la juniori cât şi la seniori, în campionatele interne, dar şi în Liga Erste. La Miercurea Ciuc, în ultimul sezon a avut două pase decisive, în 12 meciuri jucate.

Antal este tot fundaş şi are 19 ani. A jucat la echipele Progym şi Miercurea Ciuc, iar alături de ciucani a evoluat şi în Liga Erste. Este component al echipelor naţionale de juniori, Under 18 şi Under 20. La Miercurea Ciuc, a marcat un gol şi a dat două pase decisive, în 12 jocuri.

Situaţie tensionată la club

CSM Dunărea se află într-un moment foarte delicat, atât din punct de vedere sportiv, cât şi financiar. La finalul săptămânii trecute, Botond Flinta şi-a anunţat plecarea de la Dunărea la echipa din Miercurea Ciuc, după ce la începutul lunii a plecat, spre Gheorgheni, Juraj Durkech, în aceeaşi perioadă cu renunţarea la banca tehnică a lui Cornel Chiriţă, care şi-a asumat rezultatele slabe de la începutul sezonului.

În ceea ce priveşte plecarea lui Durkech, directorul Mihai Brandabur spunea că a fost forţat să îl "elibereze" pe slovac. "Antrenorul Cornel Chiriţă a hotărât că nu mai este bun la echipă şi am fost forţat să îl chem şi să îi reziliez contractul. Pentru el mai avem de plătit salariul aferent lunii septembrie şi parţial octombrie. La Goga şi Flinta, a fost invocată situaţia familiară, acesta fiind şi motivul pentru care au plecat de la Galaţi. Nici la aceştia nu suntem cu salariile la zi, mai avem, ca şi la Durkech, de plătit septembrie şi octombrie", ne-a declarat Brandabur.

Banii au fost viraţi de către municipalitate francţionat, astfel că a fost imposibilă efectuarea tuturor plăţilor. "Din cei 300.000 de lei viraţi deja, francţionat, am încercat să împăcăm pe toată lumea. În condiţiile în care salariile au ajuns la 150.000 de lei pe lună, iar noi am primit banii pe bucăţele, a trebuit să le dau eşalonat. Celor doi slovaci (Durkech şi Krajci - n.r.), care nu au primit niciun ban de când au venit, le-am acordat înaintea celorlalţi. Dar am rezolvat, şi acum suntem restanţi doar cu lunile septembrie şi octombrie. Am solicitat şi de la minister, dar am primit foarte puţin, bani care, de fapt, sunt pentru celelalte secţii ale clubului", a precizat Brandabur.

Pe partea financiară, la finalul lunii septembrie, la şedinţa Consiliului Local, clubului i-a fost alocată din partea municipalităţii suma de 600.000 de lei, din cei 1.440.000 de lei solicitaţi, motiv pentru care au fost şi probleme cu plata salariilor sportivilor.

Următoarele meciuri ale CSM Dunărea se vor disputa pe 25 şi 26 noiembrie, cu Sportul Studenţesc, ca apoi, pe 1 şi 2 decembrie, să aibă loc o "dublă" la Gheorgheni.

Citit 3251 ori Ultima modificare Joi, 16 Noiembrie 2017 16:30

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.