Evaluare naţională a infecțiilor intraspitalicești

Evaluare naţională a infecțiilor intraspitalicești
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Autoritățile din România nu își propun să elimine infecțiile asociate actului medical (nosocomiale), care „există peste tot în lume”, ci să cunoască cu exactitate amploarea fenomenului și să încurajeze spitalele să raporteze aceste infecții, pentru a putea veni cu soluții. Un proiect-pilot care ar putea fi extins în toate unitățile sanitare din țară se desfășoară în acest moment în șase spitale: Institutul de Boli Infecțioase "Matei Balș", Spitalul Militar de Urgență "Carol Davila", Spitalul Elias, Spitalul Județean de Urgență Bacău, Spitalul Clinic Județean de Urgență Târgu Mureș și Spitalul Clinic Județean Cluj-Napoca.

"Sper că după ce se derulează acest pilot, ulterior vom putea extinde în toată țara acest ghid de bune practici. Subiectul infecțiilor asociate asistenței medicale este unul extrem de important în zona sănătății publice. Actualul proiect oferă instrumentele profesionale care vor permite uniformizarea procedurilor, plecând de la diagnosticul infecțiilor asociate asistenței medicale", a declarat joi ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, într-o conferință de presă la Institutul "Matei Balș".

"Sperăm ca prin PNRR spitalele să își dezvolte capacitatea de control al infecțiilor. Să limiteze circulația germenilor multirezistenți și să ne aducă în rândul lumii. Este o problemă despre care discutăm de mulți ani, dar amploarea ei este mai puțin cunoscută. Ne dorim să protejăm pacienții. Infecțiile sunt în acest moment subraportate", a adăugat ministrul Sănătății.

În plus, Alexandru Rafila a vorbit și despre un alt lucru important, respectiv limitarea utilizării antibioticelor doar la situațiile care impun acest lucru.

Citit 504 ori Ultima modificare Joi, 29 Septembrie 2022 17:26

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.