Inspecția Judiciară verifică toate dosarele legate de droguri

Inspecția Judiciară verifică toate dosarele legate de droguri
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Inspecția Judiciară va verifica toate dosarele legate de droguri și infracțiuni conexe de la parchetele din țară, relatează Mediafax. „Inspectorul-șef al Inspecției Judiciare a dispus efectuarea unui control tematic la nivel național privind cauzele având ca obiect deținerea de substanțe interzise și infracțiuni săvârșite sub influența acestora”, anunță Inspecția Judiciară.

Controlul tematic a fost anunțat după ce Vlad Pascu, un tânăr de 19 ani, drogat, a intrat cu mașina într-un grup de tineri, sâmbătă dimineață, omorând doi dintre ei. El a fost oprit în trafic cu câteva ore înainte de eveniment. În autoturism au fost găsite droguri, dar a fost testat doar cu etilotestul.

Şeful Inspectoratului de Poliţie Judeţean Constanţa, chestorul Constantin Glugă, a declarat, luni, că tânărul aflat drogat la volan, care a omorât doi tineri şi a rănit alţi trei în localitatea 2 Mai, fusese oprit în trafic de poliţişti cu circa trei ore înainte de producerea accidentului rutier şi dus la secţie, unde, după ce a fost testat pentru alcool, iar rezultatul a ieşit negativ, a fost lăsat să plece.

„După zeci de ani în care flagelul drogurilor a fost abordat marginal, această luptă va fi de durată, va cere sacrificii, resurse și un front comun al instituțiilor și al societății. Voi arunca în luptă toate forțele cu competențe legale din MAI”, a spus, luni, ministrul de Interne, Cătălin Predoiu.

Citit 490 ori Ultima modificare Marți, 22 August 2023 17:54

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.