Cei cu hoteluri şi restaurante, "aproape cei mai răsfăţaţi"

Cei cu hoteluri şi restaurante, "aproape cei mai răsfăţaţi"
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, a afirmat că proprietarii de hoteluri şi restaurante sunt în continuare cei mai răsfăţaţi ca urmare a noilor măsuri fiscale, deoarece vor avea în continuare TVA de 9%, au vouchere de vacanţă şi sistemul de impozitare de la microîntreprinderi cu 3%. El a precizat că alţii sunt invidioşi pe aceste facilităţi fiscale pe care le au proprietarii de hoteluri şi restaurante, relatează news.ro.

Marcel Boloş a fost întrebat joi, la Antena 3, cum va proceda Guvernul cu taxa impusă băncilor pentru a nu se înregistra o majorare a ratelor. "Taxa pe bănci este exclus să genereze o majorare a costului ratelor oamenilor la bănci. Ar fi o nebunie acest lucru. Impactul bugetar suplimentar pe care îl au băncile este unul care nu generează astfel de situaţii, 336 milioane de lei de la bănci suplimentar, de la 41 de bănci. Am discutat zilele trecute cu un preşedinte de bancă şi mi-a spus, "domnul ministru, puteaţi să ne puneţi şi 3%, fiindcă suportam acest lucru din solidaritate faţă de situaţia dificilă prin care trece România", a afirmat ministrul Finanţelor, precizând că scenariile apocaliptice nu sunt de bun augur şi că aceste măsuri fiscal-bugetare nu vor avea impact asupra vieţii românilor.

"Cei care au hoteluri şi restaurante sunt în continuare aproape cei mai răsfăţaţi, pentru că au 9% TVA, au în continuare voucherele de vacanţă, un miliard 800 de milioane de lei. Au, de asemenea, sistemul de impozitare de la microintreprinderi cu 3%, deci sunt în continuare cu facilităţi create de către Guvernul României, într-o perioadă în care alţii sunt invidioşi pe aceste tipuri de facilităţi fiscale de care beneficiază", a mai afirmat Marcel Boloş.

Citit 583 ori Ultima modificare Joi, 21 Septembrie 2023 19:04

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.