Alina Gorghiu propune „Legea 2 Mai”

Alina Gorghiu propune „Legea 2 Mai”
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Ministrul Justiţiei, Alina Gorghiu, a vorbit vineri despre Legea 2 Mai, o lege care urmează legii Anastasia și prin care îşi propune ca traficanţii de droguri de mare risc, cocaină, heroină, fentanil, să nu mai aibă posibilitatea să primească suspendarea executării pedepsei. Legea a fost numită așa după accidentul din localitatea 2 Mai, în urma căruia Vlad Pascu, care conducea sub influenţa drogurilor, a ucis doi tineri.

”Ne putem gândi la cantitatea pentru care putem pune un prag însă cred că e important să ne gândim dacă traficantul de droguri de mare risc mai poate să aibă posibilitatea să primească suspendarea executării pedepsei sau să execute în penitenciar”, a spus ministrul, potrivit news.ro.

”Sunt trei tipuri de infracţiuni de mare risc la care mă gândesc, trafic de droguri de mare risc la care închisoarea este de la 5 la 15 ani, trafic internaţional de droguri de mare risc, cu închisoarea de la 10 la 20 de ani, cultivarea, oferirea, vânzarea, transportul, deţinerea de droguri de mare risc, între 5 şi 15 ani”, a spus Gorghiu.

Ministrul a precizat că se ajunge la pedepse cu suspendarea, în anumite cazuri, pentru că există o prevedere legală care spune că dacă în timpul urmăririi penale, persoane denunţă şi facilitează identificarea şi tragerea la răspundere penală a altor persoane care au înfăptuit infracţiuni legate de droguri, beneficiază de reducerea la jumătate a limitelor pedepsei.

Citit 688 ori Ultima modificare Vineri, 22 Septembrie 2023 18:01

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.