UPDATE - Fostul fotbalist Dănuț Lupu, dat în urmărire generală

UPDATE - Fostul fotbalist Dănuț Lupu, dat în urmărire generală
Evaluaţi acest articol
(23 voturi)

Fostul fotbalist Dănuț Lupu, originar din Galați, a fost dat în urmărire generală de către Poliția Română, după ce luni, 2 octombrie, a fost condamnat la 7 luni și 10 zile de închisoare cu executare, pentru conducere fără permis pe drumurile publice. Sentința Judecătoriei Cornetu a fost confirmată de Curtea de Apel București.

Datele fostului fotbalist au fost publicate pe site-ul Poliției Române, la rubrica "Persoane urmărite", în condițiile în care nu s-a predat pentru a fi încarcerat. Fostul fotbalist a spus, într-o primă reacție după decizia instanței, că este plecat din țară și că ar urma să se întoarcă sâmbătă sau duminică.

Dănuț Lupu (56 ani), actualmente oficial al clubului Dinamo București, a fost prins de Poliția Rutieră, în repetate rânduri, conducând fără permis. El nu mai avea permis din 2001, când o instanță de judecată i-a anulat dreptul de a conduce vehicule pe drumurile publice, fiind găsit vinovat de conducere sub influența alcoolului.

Fostul fotbalist ar fi încercat de mai multe ori să obțină din nou dreptul de a conduce, dar a picat de fiecare dată proba teoretică. A fost prins de mai multe ori conducând fără permis, ultima dată în iunie 2022, când a fost oprit de o brigadă a Poliției Rutiere, care i-a întocmit dosar penal, fiind apoi trimis în judecată.

Curtea de Apel București a menținut astfel decizia primei instanțe, care în luna iunie l-a condamnat pe Dănuț Lupu la 7 luni și 10 zile de închisoare.


Fostul internațional gălățean Dănuț Lupu a fost condamnat luni definitiv la 7 luni de închisoare cu executare, după ce a fost prins în mai multe rânduri conducând fără permis.

Decizia Curții de Apel București este definitivă, fostul internațional fiind așteptat să se predea la poliție pentru a fi dus în penitenciar, potrivit prosport.ro. Instanța a menținut astfel decizia Tribunalului București, care în luna iunie l-a condamnat pe Dănuț Lupu la 7 luni și 10 zile de închisoare.

Pe 4 septembrie, Dănuț Lupu s-a prezentat în fața judecătorului într-un nou termen după ce a fost surprins, în mai multe rânduri, conducând fără carnet. Pe fond, fostul fotbalist a primit o condamnare de închisoare cu executare de șapte luni și zece zile și a formulat apel. Atunci, avocatul a cerut transformarea pedepsei în amendă penală, judecătorii au rămas în pronunțare pentru data de 2 octombrie, în timp ce procurorul a fost intransigent: „Inculpatul nu poate evita închisoarea”.

Potrivit publicaţiei Gândul, Dănuţ Lupu a rămas fără permis de conducere în 2001, după ce s-a urcat beat la volan. El a încercat de mai multe ori să obțină din nou dreptul de a conduce, dar a picat de fiecare dată proba teoretică.

Prins conducând de mai multe ori fără permis, Lupu a explicat că se grăbea să ajungă la spital. "Am fost nevoit. Mă duceam la spital. Îmi era rău și martorii au declarat acest lucru", a spus Lupu, pentru Gândul.

Lupu, care a beneficiat deja de alte două amânări, a contestat decizia la Curtea de Apel București și va afla verdictul final pe 7 iunie.

Născut pe 27 februarie 1967, la Galați, Dănuț Lupu a jucat pe postul de mijlocaș central la echipele: Dunărea Galaţi, Dinamo Bucureşti, Panathinaikos, Korinthos, OFI Creta, Rapid Bucureşti, Brescia şi Tzafirim Holon. A îmbrăcat de 14 ori tricoul primei reprezentative a României și a participat la Campionatul Mondial din 1990.

Citit 2309 ori Ultima modificare Joi, 05 Octombrie 2023 03:26

8 comentarii

  • postat de Razzy
    Luni, 02 Octombrie 2023 20:52
    5.13.131.***
    Mare fotbalist auzi ia ! )))) Poate mare nulitate. Nu-i ajungeau banii de facea astfel de fapte ? Trebuia sa se gandeasca inainte sa imbratiseze "stralucita" cariera de fotbalist, umflatul lui peste prajit, cu parul ala in pleata ca la Revolutie ! Nu mai laudati astfel de loseri, gen Ilie Nastase...
    11
    16
  • postat de Traian Narcis Bossneaga
    Luni, 02 Octombrie 2023 15:30
    5.13.146.***
    Acest derbedeu numit Lupu Dan , ( lupul își schimbă părul dar năravul , ba ) , nu este la prima detenție , el este recidivist . Pe când juca fotbal in Grecia, golanul fura din magazine , a fost " găbjit" de poliție și condamnat la închisoare . Voi in dementa voastră de ziariști, ni-l promovați
    7
    33
  • postat de Gini
    Luni, 02 Octombrie 2023 14:43
    5.2.209.***
    Daca prindea avionul de Italia, era la coctailuri acum
    6
    26
  • postat de Și-a ales drumul vieții....
    Luni, 02 Octombrie 2023 13:33
    213.233.110.***
    E un exemplu de mare talent în fotbal, chiar hockey... Degeaba dacă caracterul lui a stricat tot. Bine, nici fotbaliștii și sportivii nu pot fi cheie de biserica dar cind se depășește nivelul pe infractionalitate și-au distrus cariera. E plin sportul de ei, educație putina și anturaj prost. Și bani.
    0
    38
  • postat de cernea
    Luni, 02 Octombrie 2023 13:21
    78.96.84.***
    Pentru ca sportivii chiar dacă dau doar intr o minge li se pare ca totul li se cuvine. De ce???? De la Bănet adica sa amendam numai pe cei care sunt oricum cu plățile la zi, care țin acest nenorocit de stat, dar sportivii nu, ca ei nu trăiesc după legi. Nu avea de ce sa fie șocat.
    3
    31
  • postat de Nicusor
    Luni, 02 Octombrie 2023 12:23
    5.13.195.***
    Legea pentru toti trebuie sa fie la fel, nu pentru unii muma iar pentru unii ciuma.
    2
    44
  • postat de Gigel
    Luni, 02 Octombrie 2023 11:35
    5.13.183.***
    De ce ar fi socant? A comis o infractiune si plateste pentru ea.
    2
    44
  • postat de Gigi amoroso
    Luni, 02 Octombrie 2023 11:34
    89.137.226.***
    Aere di fotbalist, bre!
    4
    39

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.