Industria norocului, interzisă în programele televizate pentru copii

Industria norocului, interzisă în programele televizate pentru copii
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Grupul parlamentar al PNL a depus marți, în Parlament, un amendament care prevede că, în cadrul programelor televizate pentru copii, este interzisă sponsorizarea de către operatorii din domeniul jocurilor de noroc, informează Hotnews.

Liderul deputaţilor PNL, Gabriel Andronache, a declarat că în ultima perioadă "a apărut o anomalie, şi anume emisiuni televizate la ore care în mod evident sunt în afara celor destinate programelor pentru copii sponsorizate de operatori din domeniul jocurilor de noroc".

"Se impune şi interdicţia publicităţii în cadrul programelor pentru copii la jocurile de noroc, la băuturile energizante, la cele alcoolice, la produsele de tutun şi cele de vaping, pentru că din punctul nostru de vedere la ora aceasta reglementarea aceasta apare doar într-o normă de aplicare, respectiv Codul audiovizualului, care nu este o normă primară. Noi considerăm că trebuie să intervenim ca legiuitor în materia aceasta din cauza faptului că apar din ce în ce mai des astfel de situaţii în programele de televiziune care se adresează copiilor", a explicat Gabriel Andronache.

Citit 508 ori Ultima modificare Marți, 07 Noiembrie 2023 16:50

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.