Se lansează Alianța Dreptei, formată din USR, PMP și Forța Dreptei

Se lansează Alianța Dreptei, formată din USR, PMP și Forța Dreptei
Eugen Tomac, Ludovic Orban, Cătălin Drulă
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Conducerile executive ale USR, PMP și Forța Dreptei au aprobat formarea polului de dreapta, în urma negocierilor din ultima perioadă, au declarat pentru HotNews.ro surse din cele trei formațiuni. Această alianță este "alternativa de dreapta la guvernarea dezastruoasă PSD-PNL". Luni, 18 decembrie, la Parlament, cele trei formațiuni vor avea un eveniment comun de lansare, urmat de o conferință de presă susținută de cei trei președinți ai partidelor.

Potrivit surselor citate, USR, PMP și Forța Dreptei vor participa pe liste comune la europarlamentare. Liderii celor trei formațiuni politice speră ca, la prima rundă de alegeri din 2024, să obțină între șase și opt mandate de europarlamentari. În prezent, USR are doar doi parlamentari la Bruxelles, după ce Dacian Cioloș a părăsit partidul împreună cu alți cinci eurodeputați.

Surse politice au declarat pentru HotNews.ro că viitorul pol de dreapta mizează pe maximum șase locuri eligibile. Astfel, USR ar propune candidați pentru 4 mandate, PMP -1, Forța Dreptei - 1.

Poza momentului arată un USR cotat în sondaje cu 11,9%, PMP are 0,7%, iar Forța Dreptei sub 0,3%. La capitolul funcții, USR deține în prezent 64 de parlamentari, 38 de primari și consilieri județeni. La nivel local, PMP are 50 de primari și 2.200 de consilieri, în timp ce partidul lui Ludovic Orban are 16 parlamentari.

Pornind de la acest bilanț, USR este partidul în jurul căruia se construiește polul de dreapta. Calculele făcute în interior de liderii celor trei formațiuni politice pentru alegerile generale din 2024 mizează pe faptul că, împreună, cele trei partide ar putea obține un procent între 20-25% din opțiunea românilor, potrivit sursei citate.

Citit 729 ori Ultima modificare Joi, 14 Decembrie 2023 16:04

2 comentarii

  • postat de marr
    Joi, 14 Decembrie 2023 20:26
    86.124.203.***
    Si n-ati venit cu Stiva de Proiecte(gata scrise , sa va aratati PRICEPEREA) finantate din Fondurile Europene ...ca banuiesc ca vreti Voturi/posturi prin guvern ? Atatea sate-comune-orase va asteapta "ca painea calda" !
    Numa' la scos 'mierea' din butoi ...atat va pricepeti ?
    2
    0
  • postat de Rodax
    Joi, 14 Decembrie 2023 16:29
    92.83.34.***
    Mai trebuie cooptat partidul reper al lui ciolos.
    0
    5

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.