Deputații vor respinge trei proiecte privind autonomia Ţinutului Secuiesc

Deputații vor respinge trei proiecte privind autonomia Ţinutului Secuiesc
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Plenul Camerei Deputaţilor se reuneşte, joi, în format hibrid, pentru respingerea a trei proiecte de lege privind autonomia Ţinutului Secuiesc, depuse la finalul sesiunii parlamentare, informează news.ro.

Decizia convocării ședinței de plen vine după ce prim-ministrul Marcel Ciolacu anunţa săptămâna trecută că a propus preşedintelui interimar al Camerei Deputaţilor, Alfred Simonis, să ia măsuri cu privire la "iniţiativele toxice ale unor afiliaţi ai grupului UDMR să fie respinse de urgenţă la nivel legislativ".

Este vorba de o propunere legislativă privind Statutul autonomiei culturale a comunităţii maghiare din România, o propunere legislativă privind Statutul de autonomie al Ţinutului Secuiesc şi o propunere legislativă "LEGE CADRU privind autonomia culturală a comunităţilor naţionale". Cele trei proiecte sunt semnate de doi parlamentari ai grupului Uniunii Democrate Maghiare din România, Kulcsár-Terza József-György şi Zakarias Zoltán.

Prim-ministrul Marcel Ciolacu a declarat, săptămâna trecută, că "astfel de propuneri legislative izolate care vizează autonomia Ţinutului Secuiesc sau autonomia culturală pe criterii etnice nu au ce căuta într-un stat democratic". "Am propus preşedintelui Camerei Deputaţilor să ia măsuri rapide, astfel încât iniţiativele toxice ale unor afiliaţi ai grupului UDMR să fie respinse de urgenţă la nivel legislativ", a scris Marcel Ciolacu, pe Facebook. "Această discuţie care apare o dată la ceva timp nu îşi are rostul", a completat Ciolacu.

Pe ordinea de zi a şedinţei de plen se află şi vacantarea a două locuri de deputat, Gabriel Avramescu şi Maria Gabriela Horga, care au fost aleşi recent la Autoritatea pentru Supraveghere Financiară (ASF).

Citit 776 ori Ultima modificare Miercuri, 27 Decembrie 2023 18:07

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.