Sumele confiscate de la infractori - vouchere pentru victime

Sumele confiscate de la infractori - vouchere pentru victime
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Ministrul Justiţiei, Alina Gorghiu, a declarat că instituţia pe care o conduce a semnat contractul cu operatorul ce va emite voucherele pentru victimele infracţiunilor, sumele confiscate de la infractori urmând a fi utilizate pentru plata acestor vouchere, în cuantum de maximum 16.500 lei, care pot fi folosite pentru cheltuieli imediate de cazare, de transport, hrană, îmbrăcăminte, asistenţă medicală sau medicamente, potrivit Agerpres. În prezent, sunt disponibile 300 de astfel de vouchere, potrivit ministrului.

"Aştept din partea victimelor infracţiunilor primele solicitări pentru a putea să le acoperim cheltuielile imediate ca urmare a solicitărilor aprobate de către instanţe. E un ajutor imediat şi eficient pentru cei care sunt în nevoie imediată, şi aici mă refer cu predilecţie la victimele violenţei, victimele traficului de persoane, victimele abuzurilor sexuale. Aceste persoane au încă de astăzi la îndemână o sumă de până la cinci salarii minime brute, ce însumează 16.500 de lei. Confiscăm nişte sume de la infractori, am operaţionalizat această procedură, iar Ministerul Justiţiei, prin semnarea contractului, de mâine poate comunica aceste vouchere care însumează maximum 16.500 de lei către victimele acestor infracţiuni care obţin aprobarea instanţelor", a declarat Alina Gorghiu.

Pentru a beneficia de aceste vouchere, victimele infracţiunilor trebuie să depună o solicitare la tribunalul în raza căruia domiciliază, care va fi analizată de o comisie formată de doi judecători în maximum 72 de ore.

Citit 620 ori Ultima modificare Vineri, 02 Februarie 2024 17:14

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.