Registrul traficanților de droguri

Registrul traficanților de droguri
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Legea care prevede înființarea Registrului traficanților de droguri a fost votată, marți, de Camera Deputaților, for decizional, cu 246 de voturi. "Un pas important în bătălia pe care întreaga societate românească o poartă împotriva fenomenului drogurilor", spune Alina Gorghiu, ministrul Justiției, conform Mediafax.

"Am inițiat acest proiect, împreună cu colegi din PNL, din nevoia de a avea un instrument cu rol în prevenirea și combaterea traficului de droguri. Mai ales că sunt traficanți care recidivează. Registrul reprezintă un mijloc de cunoaștere, supraveghere și identificare operativă a persoanelor care au comis infracțiuni din sfera traficului ilicit de droguri, precum și a celor care au efectuat fără drept operațiuni cu substanțe psihoactive sau pretinzând că dețin autorizație", susține Alina Gorghiu.

Conform acesteia, este vorba de o bază de date cu ajutorul căreia poliția va putea să verifice "unde sunt traficanții, ce fac, ce serviciu au, cu cine intră în contact, dacă sunt la un festival sau dacă stau în preajma școlilor". "În funcție de pedeapsă, persoanele vor fi înscrise în registru între 5 și 20 de ani. În această perioadă, poliția va putea ști unde există riscul ca persoana vizată să vândă din nou droguri", a adăugat ministrul Justiției.

Alina Gorghiu mai precizează că, în România, consumul și traficul de droguri sunt pe un trend ascendent, iar statisticile arată că anul trecut au fost confiscate peste 1,1 tone de droguri.

Citit 537 ori Ultima modificare Miercuri, 28 Februarie 2024 11:13