România va avea un registru al bolnavilor de cancer

România va avea un registru al bolnavilor de cancer
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

​Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a anunţat că Registrul Naţional de Cancer va fi operaţional până la sfârşitul anului în curs, iar datele standardizate ale pacienţilor vor fi introduse în platforma informatică acolo unde vor fi diagnosticaţi.

"Legislaţia a fost adoptată pentru realizarea Registrului Naţional de Cancer. Să nu vă închipuiţi că este un caiet în care cineva începe să scrie. Trebuie să intre date din diverse sisteme, din diverse unităţi medicale, unde cancerul este diagnosticat. Setul de date care trebuie introduse este standardizat în momentul de faţă", a anunțat, joi, Alexandru Rafila, la Parlament, potrivit Agerpres.

Potrivit ministrului Sănătății, specialiştii au finalizat un set de documente tehnice care să stea la baza achiziţiei publice pentru realizarea acestei platforme informatice. "Cred că acest Registru va fi operaţional până la sfârşitul acestui an. Nu vreau să fiu mai optimist decât atât. Prefer să spun acest termen, iar dacă el devine operaţional în toamnă, cu atât mai bine. Datele referitoare la pacienţii diagnosticaţi cu cancer vor fi introduse acolo unde sunt diagnosticaţi", a adăugat Alexandru Rafila.

Citit 316 ori Ultima modificare Joi, 29 Februarie 2024 18:56