România, cea mai mare pondere a tinerilor care nu vor să muncească

România, cea mai mare pondere a tinerilor care nu vor să muncească
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

România are cea mai mare pondere a tinerilor (de 15-29 de ani) care nu vor să muncească din întreaga Uniune Europeană. Vestea și mai proastă este că în ultimii 10 ani această pondere aproape că s-a dublat. Tinerii români par să-i dea dreptate lui Kim Kardashian, care spunea că "nimeni nu mai vrea să lucreze în zilele noastre", comentează Hotnews.

Problema tinerilor care nici nu studiază și nici nu lucrează este menționată și în lucrarea INS "Tendințe sociale". "Un factor îngrijorător pe piaţa muncii din România este reprezentat de numărul de tineri cu vârsta între 15 şi 24 de ani care nu sunt ocupaţi şi nici nu urmează o formă de educaţie sau formare, concept cunoscut sub abrevierea din limba engleză NEET (Not in Employment neither in Education or Training). Acest segment de populaţie reprezintă o categorie particulară de persoane inactive economic. Rata NEET semnalează dificultăţi în tranziţia de la sistemul de educaţie la piaţa muncii. În anul 2022, rata tinerilor care nu erau încadraţi profesional şi nu urmau niciun program educaţional sau de formare a fost de 17,5%, cei mai afectaţi fiind tinerii din mediul rural (23,1%) şi persoanele de sex feminin (20,9%)", arată cercetarea Statisticii, potrivit sursei citate.

Citit 602 ori Ultima modificare Duminică, 03 Martie 2024 16:02

2 comentarii

  • postat de Gogu
    Luni, 04 Martie 2024 07:21
    82.79.117.***
    Educatia de acasa si din scoala, cu modelele din societatea actuala... Nu mai este obligatorie munca... vagabondajul nu mai este pedepsit...
    0
    3
  • postat de Fara cuvinte
    Luni, 04 Martie 2024 05:19
    5.13.155.***
    Pai de ce ar vrea sa munceasca ? Au muncit parintii lor pentru ei, le-au luat masini , le-au construit vile , au conturi in banci de la taticii lor , De ce munca? Ei nu stie nici cum arata un strung sau o nicovala sau un aparat de sudura. Asta a fost si scoala . Ei sau bazat pe scoala vietii .
    0
    3

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.