Traficanții de droguri vor ajunge obligatoriu la pușcărie

Traficanții de droguri vor ajunge obligatoriu la pușcărie
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Camera Deputaţilor a adoptat, marți, în calitate de for decizional, "Legea 2 Mai", care prevede că traficanţii de droguri de mare risc nu mai pot primi pedepse cu suspendare. Totodată, proiectul de lege stipulează că tranzacționarea cu produse care au efecte psihoactive constituie infracţiune şi este pedepsită cu închisoare de la trei la zece ani. Hotnews notează că actul normativ a fost inițiat în contextul accidentului provocat în august 2023 la 2 Mai, unde un băiat de 19 ani care conducea băut a intrat cu mașina într-un grup de tineri și a ucis doi studenți.

"Legea 2 Mai" elimină posibilitatea executării pedepsei sub supraveghere, în cazul traficului de droguri de mare risc şi traficului internaţional de droguri de mare risc.

"Nu poţi să vinzi heroină sau cocaină, să distrugi vieţi şi după aceea să fii liber pe străzi. Locul traficanţilor este la închisoare. Nu mai avem voie să asistăm la încă o tragedie ca aceea de la 2 Mai. Să fie clar - avem nevoie de legi de partea victimelor, pentru că trebuie să ne protejăm tinerii de traficul de droguri", susține ministrul Justiţiei, Alina Gorghiu.

Legea merge la promulgare la președintele Klaus Iohannis.

Citit 532 ori Ultima modificare Marți, 05 Martie 2024 16:39

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.