Un nou tip de burse pentru elevi

Un nou tip de burse pentru elevi
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Ministrul Educației, Ligia Deca, a anunțat, luni, un nou tip de burse pentru elevi, respectiv bursa de reziliență, în cuantum de 300 de lei lunar. Modificarea apare într-un proiect de ordonanță de urgență lansat în consultare publică, iar aceasta ar urma să se aplice începând cu anul școlar viitor.

"În acest moment, elevii pot beneficia de bursă de excelență, de merit, socială, tehnologică și pentru participarea școlară a mamelor minore. Toate aceste categorii se mențin. Practic, odată cu noua lege, am triplat numărul beneficiarilor. Ordonanța prevede introducerea în lege a unui nou tip de bursă - bursa de reziliență. Scopul acestei burse e de a motiva și elevii care au în acest moment rezultate medii să progreseze. Este, practic, o formă de a stimula progresul individual de învățare", a spus ministrul Educației.

"Bursa de reziliență se va acorda elevilor care au obținut cel puțin media anuală 7,00 și se află printre primii 30% dintre elevii din clasă din punct de vedere al rezultatelor. De bursa de reziliență vor beneficia și elevii cu afecțiuni oncologice sau cronice, școlarizați pentru o perioadă mai mare de patru săptămâni în cadrul școlii din spital sau la domiciliu", a încheiat Ligia Deca.

Citit 548 ori Ultima modificare Luni, 25 Martie 2024 16:12

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.