Managerii din învățământ și sănătate pot face angajări

Managerii din învățământ și sănătate pot face angajări
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Premierul Marcel Ciolacu a declarat, marţi, că Guvernul a deblocat posturile din învăţământ şi din sănătate şi, mai mult, nu mai există obligativitatea unui memorandum în cazul în care cineva iese la pensie, renunţă sau îşi dă demisia, informează News.ro.

"Ştiţi foarte bine că am deblocat posturile din învăţământ şi din sănătate. Mai mult, nu mai există obligativitatea unui memorandum în cazul în care cineva iese la pensie, renunţă sau îşi dă demisia. Automat, managerii pot să facă angajări", a spus premierul. Şeful Executivului a mai spus că la sistemul de urgenţă nu există nicio restricţie, la fel şi la ATI.

"Acum, după discuţiile avute cu domnul ministru, o să mergem şi pe instituţiile mari spitaliceşti. O dată sunt programele naţionale, sunt şi ONG-urile, «Salvaţi Copiii», «Caravana cu medici», unde se încearcă să se meargă cu actul medical, cu prevenţia, cu controalele medicale în zona rurală, dar trebuie să recunoaştem că sunt câteva instituţii de elită, Spitalul Universitar, Institutul Fundeni, acolo unde se salvează vieţi, acolo intră pacienţii aproape fără speranţă şi pleacă pe picioare. Acolo, am discutat cu domnul ministru, o să venim cu o soluţie ca să impulsionăm cumva angajările. Acei oameni, câteodată, nici dacă au libere nu mai au timp să le ia", a mai arătat premierul.

Marcel Ciolacu a precizat că există un ordin al ministrului prin care nu se face nicio diferenţă între ATI, intervenţii. "Trebuie intervenit un pic. Am încercat să mă implic direct în fiecare sector şi să înţeleg în primul rând funcţionalitatea", a completat Ciolacu.

Premierul a mai spus că a avut discuţii cu preşedintele Asociaţiei Producătorilor de Medicamente Inovative. "Vreau să vă anunţ că, în acest moment, costurile statului român sunt 80% pentru medicamente inovative şi 20% pentru medicamente generice. Medicamentele generice acoperă 80% dintre pacienţi, medicamentele inovative acoperă 20% dintre pacienţi", a spus Ciolacu, precizând că au discutat punctual despre Antibiotice Iaşi, unde statul poate să intervină pentru zona de cercetare şi producţie. "Nu ştiu de nicio blocare, eu ştiu că tot ce propune Ministerul Sănătăţii se aprobă", a mai spus premierul, conform sursei citate.

Citit 504 ori Ultima modificare Marți, 26 Martie 2024 17:50

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.