Metoda „puilor galbeni”, explicată de un producător

Metoda „puilor galbeni”, explicată de un producător
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

Teoria “puiului vopsit”, lansată de fostul şef al ANPC, Horia Constantinescu, e dezmințită de producători. Aceștia precizează însă că există soluții prin care carnea puilor poate fi mai galbenă, însă în niciun caz prin proces de vopsire, informează Ziarul de Iași.

“Puii respectivi nu sunt pui vopsiţi. Nu există decât în mintea unor oameni, care nu au expertiză, să spună asemenea elucubraţii”, spune Lucian Popovici, director în cadrul companiei Avi-Top din Iaşi.

”Tehnica apariţiei puilor aşa-zişi galbeni este o tehnică rezultată din necesităţi de marketing. Dacă marketingul cere pui galbeni, atunci se oferă pui galbeni. Nu este nicio înşelare a populaţiei sau a consumatorului practica de a administra în hrana găinilor ouătoare sau a puilor de carne diferite substanţe sau aditivi furajeri. Tehnica există din 1970, când România exporta către URSS ouă, şi atunci se folosea în furajarea găinilor ouătoare bulion, pentru a se obţine un ou cu un gălbenuş intens colorat în galben", a declarat, pentru Ziarul de Iași, Lucian Popovici.

"La ora actuală, pentru obţinerea acestor pui galbeni, ca să zicem aşa, se utilizează substanţe naturale, respectiv, bulion, praf de gălbenele sau betacaroten. Deci nu este toxic! Nu are impact asupra sănătăţii omului. Ce atentat?! Că puii sunt de culoare galbenă? Nu este niciun atentat! Nu este nimic ilegal! Este o practică ce se întâmplă în toată lumea, nu numai în Uniunea Europeană! Nu afectează sănătatea omului. Nu sunt substanţe chimice! Nu este nicio înşelătorie a clientului. Ar trebui să mă bucur de răul altora, făcut de unii oameni care şi-au exprimat opinii total greşite, lipsite de substrat ştiinţific din punctul meu de vedere, un specialist, care evoluează în breasla asta, a crescătorilor de păsări de 20 de ani? Vă spun că este o problemă total falsă!", a mai spus directorul din cadrul Avi-Top.

Citit 3981 ori Ultima modificare Vineri, 29 Martie 2024 16:47

2 comentarii

  • postat de Un consumator
    Sâmbătă, 30 Martie 2024 14:05
    86.124.201.***
    Acum câteva luni am cumpărat un pui care era vopsit trei sferturi, copănelele erau nevopsite. Se vedea clar linia dintre soluția lichidă de culoare galbenă și culoarea cadaverică, adică albăstruie. Probabil puiul a făcut plajă cu ciorapii în picioare. Ha,ha,ha !
    1
    2
  • postat de Alina I
    Vineri, 29 Martie 2024 17:42
    5.13.128.***
    Gainile din bătătură prind culoarea galbena la piele și la grăsime dacă sunt hrănite cu porumb. Asta înseamnă că tataia vrea sa ma otrăvească? Sa fim serioși...
    10
    2

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro