Destinații de top pentru o vacanță de scufundări

Destinații de top pentru o vacanță de scufundări
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Călătoriile şi scuba diving se împletesc armonios, fiindcă cele mai bune locații de scufundare din lume sunt împrăștiate pe tot globul. Scufundările reprezintă cel mai bun mod de a vedea peștii tropicali, de a explora naufragiile subacvatice și de a face exerciții într-un mediu propice aventurii.

Indiferent dacă sunteți nou la scuba sau un veteran cu experiență în căutarea inspirației pentru călătorii, iată unele dintre cele mai importante destinații pentru o vacanță de scufundări.

Cozumel

Orașul mexican Cozumel este accesibil pentru scafandrii din întreaga lume și oferă multe experiențe de tur ghidat pentru începători. Este indicat pentru a experimenta recifurile de corali și viața peștilor. Este o locație populară pentru scufundări, dar pentru a ocoli mulțimea vă puteți îndrepta spre sudul orașului, pentru a explora recifurile de acolo. Scufundările populare din zonă includ Horseshoe on Palancar Reef și Punta Sur, care oferă posibilitatea traversării tunelurilor de corali.

Tobago

Dacă vreţi să vă bucurați de ape calde, care rar coboară sub 25 de grade, atunci puteţi lua în calcul insula Tobago drept următoare destinație de scufundări.

Locurile populare pentru scufundări din această zonă sunt London Bridge, Sisters și Maverick, dar există și locuri mai puțin aglomerate, cum ar fi Blackjack sau Grădinile japoneze. Atât zona Speyside, cât și locurile din sud merită vizitate, iar Tobago se bucură de soare cald și vreme ideală pe plajă pe tot parcursul anului.

Thailanda 

Există multe locații pentru scufundări uimitoare în jurul Thailandei, motiv pentru care ţara asiatică devine una dintre cele mai populare destinații de scufundare din lume. Printre cele mai importante destinații de aici sunt insulele Koh Tao, Koh Phangan și Koh Samui, precum și Pattaya și Koh Chang. Scufundări recomandate în Thailanda sunt în Bida Nok, cu anghile, rechini leopard și scoici gigant, sau Racha Noi & Racha Yai, care se află în apropiere de Phuket, zonă considerată casă pentru rechini-balenă și bancuri mari de ton. Vizibilitatea scufundărilor în apele Thailandei este în medie de 100 de metri, iar condițiile de scufundare sunt de obicei bune pe tot parcursul anului.

Citit 3043 ori Ultima modificare Duminică, 10 Aprilie 2022 02:37

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.