"Povestiri din Holocaust", expoziţie stradală de bandă desenată

"Povestiri din Holocaust", expoziţie stradală de bandă desenată
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Institutul Național pentru Studierea Holocaustului din România „Elie Wiesel” organizează în perioada 8 aprilie – 8 mai 2022, în municipiul Galați, o expoziție stradală de bandă desenată, care prezintă fragmente din istoria comunităților locale de evrei și romi în perioada Holocaustului din România. Vernisajul expoziţiei „Povestiri din Holocaust. Galați” va avea loc vineri, 8 aprilie, la ora 12,00, în fața Parcului „Mihai Eminescu”.

De Ziua Internaţională a romilor, Institutul „Elie Wiesel” aduce în fața publicului gălățean câteva secvențe ale deportării lor în Transnistria în 1942, precum și povestea tragică a evreilor din localitate.

O lecție de istorie altfel și, totodată, un proiect al memoriei, „Povestiri din Holocaust. Istorii locale” este realizat de Institutul „Elie Wiesel” și finanțat de Fundația EVZ prin programul „Local History”. Prin intermediul artei, proiectul ne aduce mai aproape de istoria comunităților în care locuim, încurajându-ne să o descoperim și să o înțelegem. Poveștile despre viața evreilor sau romilor din diverse localități din România, trimiși la muncă obligatorie, deportați în Transnistria, excluși din viața economică, socială, culturală, ne sunt dezvăluite cu ajutorul benzilor desenate realizate de ilustratorii Octavian Ungureanu, Anghel Șerban, Nicolae Negură. La pregătirea conținutului expozițiilor au colaborat cercetători ai Institutului, elevi și cadre didactice de la liceele partenere.

Expoziția este realizată în parteneriat cu Colegiul Național „Vasile Alecsandri” și Colegiul Național „Mihail Kogălniceanu”, cu sprijinul Instituției Prefectului Județul Galați și al Asociației Partida Romilor Pro-Europa, sucursala Galați.

Citit 1823 ori Ultima modificare Joi, 07 Aprilie 2022 20:37

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.