"Bărbierul din Sevilla" revine la Galați

"Bărbierul din Sevilla" revine la Galați
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

La finalul acestei săptămâni, vineri, 19 aprilie, începând cu ora 19.00, Teatrul Național de Operă și Operetă "Nae Leonard" din Galați găzduieşte cea de-a XIII-a ediție a seriei "Jazz In The City", în cadrul căreia publicul se va putea bucura de un concert excepțional susținut de Groove Garden by Sorin Zlat.

Groove Garden este un proiect de jazz-funk, inițiat de pianistul Sorin Zlat, ce reunește muzicieni experimentați și cunoscuți pe scena jazzului românesc și internațional: Robert Patai (voce), Sorin Zlat (keys/synth), Răzvan Trifan (saxofon), Bogdan Tănase (chitară), Seby Sandor (bas) și Laurențiu Ștefan (tobe).

Cu un repertoriu variat, ce explorează genuri precum gospel, funk, R&B, soul, fusion sau electro, grupul abordează atât reorchestrări ale unor piese celebre, cât și compoziții proprii. La festivalurile importante din țară și din străinătate la care a participat, Groove Garden a captivat publicul și a strâns numeroase aprecieri. În anul 2019, trupa a primit "Premiul pentru cea mai bună trupă" la Gala de Jazz și Blues.

De la jazz la operă

Opera "Bărbierul din Sevilla" revine pe scena teatrului gălăţean, duminică, 21 aprilie, de la  ora 18.30, într-o producție de excepție, care promite să aducă în prim-plan farmecul și umorul inconfundabil al acestei lucrări. Opera compusă de Gioachino Rossini are la bază comedia cu același titlu de Pierre Caron de Beaumarchais, unul dintre cei mai mari dramaturgi francezi.

Bogăția melodică, o veselie și o vervă strălucitoare, o scriitură teatrală alertă şi o partitură scânteietoare, aşa cum rareori se poate întâlni în istoria teatrului liric, au asigurat operei permanență în repertoriul universal, de la premieră până astăzi, cu un succes durabil pe toate scenele lumii. Cunoscută drept una dintre cele mai comice și captivante opere, "Bărbierul din Sevilla" şi-a câştigat reputația pentru abilitatea de a provoca buna dispoziție și de a captiva publicul de pretutindeni.

Regia spectacolului este semnată de Cristina Cotescu, iar dirijor va fi braşoveanul Traian Ichim.

Citit 824 ori Ultima modificare Joi, 18 Aprilie 2024 11:03

1 comentariu

  • postat de Levis Tolstoi
    Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 05:32
    89.137.136.***
    Da, sigur... Acum nu mai avem nici bărbieri, trebuie să îi aducem din Sevilla.
    0
    1

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro