Galațiul, sub cod galben de caniculă. Valul de căldură produce discomfort termic în toată țara

Galațiul, sub cod galben de caniculă. Valul de căldură produce discomfort termic în toată țara
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Canicula şi disconfortul termic accentuat vor persista pe parcursul zilei de sâmbătă în 20 de judeţe şi în Municipiul Bucureşti, pe fondul Codurilor galben şi portocaliu, emise de Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM). Galațiul a scăpat de codul portocaliu, dar se află încă sub cod galben. 

Astfel, avertizarea Cod portocaliu vizează judeţele Olt, Teleorman, Giurgiu, Ilfov, Călăraşi, Ialomiţa, Constanţa şi Capitala, zone în care se înregistrează temperaturi maxime de 38 - 39 de grade, disconfortul termic este accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) depăşește pragul critic de 80 de unităţi. De asemenea, un Cod galben de căldură este valabil, sâmbătă, în 13 judeţe (Tulcea, Constanţa, Galaţi, Brăila, Vrancea, Buzău, Prahova, Dâmboviţa, Argeş, Vâlcea, Gorj, Mehedinţi şi Dolj), unde maximele vor ajunge la 37 de grade, iar minimele vor oscila între 18 şi 23 de grade.

Potrivit meteorologilor, duminică, disconfortul termic şi canicula vor persista în sud, iar la începutul săptămânii viitoare se vor extinde în cea mai mare parte a ţării şi se vor intensifica.

Citit 757 ori Ultima modificare Vineri, 04 August 2023 08:59

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.