Azi, la Facultatea de Filosofie/ Studenţii au ascultat fascinaţi amintiri despre Eliade

Azi, la Facultatea de Filosofie/ Studenţii au ascultat fascinaţi amintiri despre Eliade
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Astăzi, când se împlinesc 107 ani de la naşterea lui Mircea Eliade, un român care a avut ocazia să îl cunoască pe renumitul profesor de istoria comparată a religiilor s-a aflat la Galaţi, pentru a le vorbi studenţilor despre această experienţă. Stelian Pleşoiu, de profesie informatician, a avut şansa să se afle în intimitatea familiei Eliade între anii 1979 – 1986, aşa că, timp de trei ore, a depănat multe amintiri în faţa studenţilor de la Facultatea de Istorie şi Filozofie a Universităţii „Dunărea de Jos”.

Invitatul i-a convins pe tineri că modestia lui Eliade nu este doar o legendă, spunându-le că nu se prezenta în faţa noilor sale cunoştinţe ca profesor sau ca doctor docent, ci ca român. Şi Maitreyi, personajul celebru din viaţa şi din romanul lui Eliade, a fost invocată astăzi.

Stelian Pleşoiu şi-a încheiat amintirile din Chicago spunând auditoriului că are o singură nemulţumire, aceea că foarte puţini din cei peste 100.000 de români aflaţi în Chicago ştiu că mormântul lui Mircea Eliade este chiar acolo, în inima oraşului.

 

Citit 1073 ori Ultima modificare Joi, 13 Martie 2014 18:13

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.