Trei PREMII ÎNTÂI pentru Galaţi, la OLIMPIADA Naţională de Arte Vizuale

Trei PREMII ÎNTÂI pentru Galaţi, la OLIMPIADA Naţională de Arte Vizuale
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Cei opt elevi de la Liceul de Artă "D. Cuclin", care au reprezentat Galaţiul la Olimpiada Naţională de Arte Vizuale, Arhitectură şi Istoria Artei s-au întors cu cinci premii şi o menţiune.

Trei eleve au reuşit performanţa să ocupe primele locuri, obţinând punctaje maxime: Cătălina Gavriliță, de la clasa profesorului Mugurel Vrânceanu, la ceramică; Ana-Maria Iliescu, de la clasa profesorului David Sava, la pictură monumentală, şi Irina Şelaru, de la clasa profesorului Cornel Corcăcel, la textile. Ultimele două eleve au reconfirmat anul acesta, după ce au mai cucerit câte un premiu I şi în 2015.

Tot de la clasa lui David Sava, Sonia Cireaşă a primit un premiu al II-lea la artă monumentală, iar Claudia Olaru, de la clasa profesoarei Cornelia Burlacu, a primit premiul al III-lea la grafică.

Palmaresul este completat de o menţiune la Istoria artei, obţinută de eleva Iarina Dănăilă, pregătită de profesoara Laura Popov.

"Unul dintre cele mai bune rezultate pentru Galaţi"

Profesorul David Sava susţine că elevii gălăţeni au obţinut "unul dintre cele mai bune rezultate", mai ales că şi concursul a fost unul foarte dur: "După 15 ore de mers cu trenul, au intrat direct în documentarea pentru proba eliminatorie de desen. A contat foarte mult că elevii noştri au fost şi psihic pregătiţi să învingă".

Cornel Corcăcel este şi profesorul care i-a pregătit la desen pe toţi elevii participanţi. "Irina Şelau a fost singura elevă din concurs cu 10 la ambele probe. În plus, elevii noştri s-au detaşat de ceilalţi simţitor, având la portret cele mai mari note din concurs, deşi au intrat de pe drum direct în probe", spune profesorul Corcăcel.

"Premiul I la ceramică înseamnă foarte mult, mai ales că eleva Cătălina Gavriliță a avut timp de pregătire foarte puţin. Iniţial se calificase altă elevă, care nu s-a mai prezentat în final la olimpiadă", povesteşte şi profesorull Mugurel Vrânceanu.

Cornelia Burlacu susţine că premiul al III-lea obţinut de eleva gălăţeancă la grafică valorează cât şi un premiu I: "La grafică se înscriu cei mai mulţi, e cea mai mare concurenţă. De aceea, a te afla pe podium la grafică înseamnă un rezultat de excepţie".

Acelaşi lucru ni  l-a declarat şi Laura Popov, despre menţiunea obţinută la Istoria Artelor: "Este foarte mult de citit despre artă, din antichitate până în secolul XX. E  un rezultat mai mult decât îmbucurător. Ambii elevi participanţi - Iarina Dănăilă şi Sebastian Ştefan - au luat punctaje foarte bune, chiar dacă nu au obţinut amândoi diplome. În plus, sunt şi foarte talentaţi la desen".

Citit 9254 ori Ultima modificare Luni, 09 Mai 2016 19:39

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.