Polițistul care l-a ucis pe George Floyd, înjunghiat în închisoare

Polițistul care l-a ucis pe George Floyd, înjunghiat în închisoare
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Derek Chauvin, fostul ofițer de poliție din Minneapolis condamnat pentru uciderea lui George Floyd, a fost grav rănit după ce a fost înjunghiat vineri, într-o închisoare federală, a relatat Associated Press, citată de Hotnews.

Procurorul general din Minnesota, Keith Ellison, a confirmat că Derek Chauvin a fost grav rănit, relatează Reuters. "Sunt trist să aud că Derek Chauvin a fost țintă a violenței", a spus Ellison, într-o declarație trimisă prin e-mail. "A fost condamnat în mod corespunzător pentru infracțiunile sale și, ca orice persoană încarcerată, ar trebui să-și poată ispăși pedeapsa fără teama de represalii sau violență".

Moartea lui Floyd în 2020 a declanșat un val de proteste în întreaga lume, sub sloganul "Black Lives Matter", împotriva brutalității și rasismului din cadrul poliției, după ce Chauvin, care este alb, și-a pus genunchiul pe gâtul afro-americanului timp de mai bine de nouă minute, momente care au fost surprinse de o înregistrare cu telefonul mobil.

Biroul Federal al Închisorilor a confirmat că un deținut neidentificat a fost agresat la Instituția Corecțională Federală din Tucson, Arizona, dar a refuzat să confirme dacă Chauvin (47 de ani) a fost cel înjunghiat. New York Times a raportat, de asemenea, că Chauvin a fost înjunghiat, citând două persoane care aveau informații în acest sens.

În declarația sa, Biroul a declarat că angajații închisorii de securitate medie au răspuns la atac și "au inițiat măsuri de salvare a vieții" pentru o persoană, care a fost dusă de serviciile medicale de urgență la un spital pentru tratament. Niciun angajat nu a fost rănit, în urma incidentului de la ora 19.30 GMT.

Chauvin ispășește o pedeapsă federală de 21 de ani pentru încălcarea drepturilor civile ale lui Floyd, precum și o pedeapsă concomitentă de 22 de ani și jumătate pentru crimă.

Citit 1227 ori Ultima modificare Duminică, 26 Noiembrie 2023 16:51

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.