Declarații "demente" ale lui Trump

Declarații "demente" ale lui Trump
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

Casa Albă a criticat extrem de dur declarațiile făcute de fostul președinte american Donald Trump privind faptul că nu și-ar proteja aliații din NATO de o eventuală invazie rusă, calificându-le drept "îngrozitoare și demente", transmite Reuters, citată de HotNews.ro.

Trump, care în timpul unui miting politic desfășurat sâmbătă în Carolina de Sud părea să povestească o întâlnire cu liderii NATO, l-a citat pe președintele unei "țări mari" pe care nu a numit-o, care l-ar fi întrebat: "Ei bine, domnule, dacă nu plătim și suntem atacați de Rusia - ne veți proteja?". "Am întrebat: «Nu ați plătit? Sunteți rău-platnici?». El a spus: «Da, să spunem că așa este». Nu, nu v-aș proteja. De fapt, i-aș încuraja să facă ce naiba vor. Trebuie să plătești".

Purtătorul de cuvânt al Casei Albe, Andrew Bates, întrebat despre declarațiile lui Trump, a spus: "Încurajarea invaziilor celor mai apropiați aliați ai noștri de către regimuri criminale este îngrozitoare și dementă - și pune în pericol securitatea națională americană, stabilitatea globală și economia noastră".

Trump, favorit pentru nominalizarea republicană la alegerile prezidențiale, a fost un critic înverșunat al Organizației Tratatului Atlanticului de Nord atunci când era președinte, amenințând în mod repetat că se va retrage din Alianță. El a redus finanțarea apărării pentru NATO și s-a plâns frecvent că Statele Unite plătesc mai mult decât este echitabil.

Citit 517 ori Ultima modificare Duminică, 11 Februarie 2024 16:46

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.