Prințesa de Wales a anunțat că are cancer și face chimioterapie

Prințesa de Wales a anunțat că are cancer și face chimioterapie
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

Prințesa de Wales a Marii Britanii, Catherine, a anunțat vineri, print-un mesaj video, că urmează chimioterapie preventivă după ce teste medicale efectuate în urma intervenţiei chirurgicale abdominale pe care a suferit-o în luna ianuarie au indicat prezența cancerului. Kate, în vârstă de 42 de ani, soţia prinţului William, moştenitorul tronului, spune că vestea a fost „un șoc uriaș”, după câteva luni „incredibil de grele”, dar îşi păstrează tonul optimist şi dă asigurări: „Sunt bine și mai puternică pe zi ce trece”.

La începutul înregistrării video, Kate a ţinut să mulţumească pentru mesajele de susţinere şi înţelegere primite pe parcursul recuperării după intervenţia chirurgicală de la începutul anului.

„Testele efectuate după operație au indicat prezenţa cancerului. Prin urmare, echipa mea medicală m-a sfătuit să urmez o ședință de chimioterapie preventivă și acum mă aflu în primele etape ale acestui tratament. După cum vă puteţi imagina, acest lucru a necesitat timp. Mi-a luat timp să mă recuperez după o intervenţie chirurgicală majoră pentru a-mi începe tratamentul. Dar, cel mai important, ne-a luat timp să le explicăm totul lui George, Charlotte şi Louis într-un mod adecvat pentru ei şi să îi asigurăm că voi fi bine”, a mărturisit prinţesa.

„Pentru toți cei care se confruntă cu această boală, sub orice formă, vă rog să nu vă pierdeți credința sau speranța. Nu sunteți singuri”, a spus, încurajator Kate.

„Sunt bine și devin mai puternică în fiecare zi”, a mai afirmat prinţesa, precizând că ea şi familia ei au nevoie acum de „timp, spațiu și intimitate”.

Anunțul lui Kate vine în contextul în care, recent, și monarhul Marii Britanii, Regele Charles al III-lea, a fost diagnosticat cu cancer.

Citit 1344 ori Ultima modificare Sâmbătă, 23 Martie 2024 00:39

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.