Chinezii, îndemnați să renunțe la nunțile costisitoare

Chinezii, îndemnați să renunțe la nunțile costisitoare
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Cuplurile tinere din China care planifică mai degrabă nunţi ''simple'' decât tradiţionalele banchete cu sute de oaspeţi au devenit celebre în spaţiul virtual, după ce un articol în care se cer ceremonii nupţiale mai cumpătate a fost publicat de un organism guvernamental responsabil cu drepturile femeilor, transmite Reuters.

Printre schimbările propuse se află renunţarea la ritualuri ca închirierea unor maşini de lux, fotografi la modă şi suveniruri pentru oaspeţi, mirii urmând să opteze pentru petreceri mici, cu membrii familiei şi prietenii apropiaţi.

"Din perspectivă socială, ceremoniile nupţiale extravagante sunt un obicei dăunător... extinderea nunţilor minimaliste satisface cererea pentru ceremonii nupţiale cumpătate şi ajută la dezvoltarea unor obiceiuri bune", se mai arată în articol.

Anul trecut, numărul mariajelor noi în China a crescut cu 12,4 la sută, comparativ cu 2022. După aproape un deceniu de declin, multe cupluri tinere s-au căsătorit după ce şi-au amânat ceremoniile nupţiale din cauza pandemiei. În plus, multe cupluri tinere renunţă să se căsătorească şi să aibă copii din cauza costurilor ridicate.

China este unul din locurile cele mai scumpe pe plan mondial pentru a creşte un copil, raportat la PIB-ul său per capita, anunţa în februarie un celebru think-tank chinez. Populaţia Chinei a scăzut în 2023 pentru al doilea an consecutiv, potrivit datelor oficiale publicate recent, rata natalităţii încetinind în faţa presiunilor economice în creştere şi a unei schimbări a comportamentelor sociale.

Citit 315 ori Ultima modificare Marți, 26 Martie 2024 16:41

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.