„Oamenii mor pentru o conservă cu ton”

„Oamenii mor pentru o conservă cu ton”
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

Sudul Fâșiei Gaza a fost în noaptea de marți spre miercuri scena unor intense bombardamente israeliene, în pofida presiunilor internaționale pentru o "încetare imediată a focului" în acest teritoriu palestinian, amenințat nu numai de lupte, ci și de foamete, transmite France Presse. Disperarea palestinienilor rămași fără mâncare a făcut ca unii dintre ei să moară în timp ce încearcă să recupereze din mare alimente parașutate sau în busculade în timp ce se luptă să pună mâna pe un astfel de ajutor, relatează HotNews.

Parașutarea de ajutoare creează situații teribile în Fâșia Gaza. Ministerul Hamas al Sănătății a spus marți că 18 persoane au murit, dintre care 12 s-au înecat în mare în timp ce încercau să recupereze alimente trimise în Gaza pe cale aeriană cu parașute, iar alte șase au fost ucise în busculade, tot în timp ce încercau să facă rost de aceste ajutoare esențiale. Hamas a făcut apel la țările străine să oprească acest tip de operațiuni și a cerut deschiderea accesului terestru pentru ajutorul umanitar, care este strict controlat de Israel.

Ajutoare, absolut insuficiente pentru a satisface nevoile imense ale celor 2,4 milioane de locuitori, sosesc în principal din Egipt, prin Rafah, dar ajung cu greu în nordul Gaza, unde copii au murit de malnutriție. Aici, locuitorii așteaptă să vadă când au loc parașutări de alimente și fug să le ia când acestea ajung la sol sau în apa mării.

"Oamenii mor pentru o conservă cu ton", a declarat un palestinian, ținând în mână singura conservă de pește pe care a reușit să o recupereze. "Așteptăm ajutoarele, suntem gata să murim pentru a obține o conservă de fasole, pe care apoi o împărțim la 18 persoane", a spus un alt palestinian.

Citit 521 ori Ultima modificare Miercuri, 27 Martie 2024 17:44

Mai multe din această categorie:

1 comentariu

  • postat de Ivan+John=Love
    Joi, 28 Martie 2024 05:54
    5.13.205.***
    Putin? Rusia?
    0
    1

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro